Dansk Sejlunion6. januar 2019 13:13 af Flemming Ø. Pedersen

Talentprisen 2018 til Jan Christiansen – Dansk Sejlunions talentudvikler

Foto: DR Sporten

Jan Christiansens unikke og mangeårige indsats for talentudviklingen i dansk sejlsport blev lørdag (5. jan.) belønnet med Team Danmark og Salling Groups Talentpris 2018.

"Woouw, det havde jeg ikke lige regnet med."

Sådan lød de første ord fra Dansk Sejlunions talentudvikler, Jan Christiansen, da han lørdag (5. jan.) trådte op på scenen i Boxen i Herning for at modtage Team Danmark og Salling Groups Talentpris 2018.  

Jan Christiansen var nomineret til prisen sammen med Svend Aage Sørensen fra badminton og Thomas Kiel Larsson – og i sin takketale for prisen lagde Jan Christiansen netop vægt på, at talentudvikling sker i alle idrætter og på alle niveauer:

"Tak til Team Danmark og Salling Group for at gi' os alle denne her Talentpris. Ikke kun mig som vinder i dag, men alle os der arbejder med unge mennesker og talentudvikling. Det er en stor glæde at arbejde med unge atleter."

"Hvis vi alle her skulle gøre en god indsats for det næste år, så skulle vi hjælpe hinanden med at fortælle de gode historier, som kan inspirere andre unge til at gå samme vej."

"Talentudvikling foregår i miljøer. At være et talent sker ikke på bekostning af andre, for vi har alle sammen gavn af at udvikle os – og udforske det vi kan. Så talentudvikling er for alle," lød de velvalgte ord fra Jan Christiansen.

Jan02

Foto: DR Sporten

Direktør: En stærk formidler af vores værdier
Dansk Sejlunions direktør, Christian Lerche, sagde i en kommentar til Talentprisen:

"Jeg er ovenud glad, stolt og begejstret for valget af Jan Christiansen som modtager af Team Danmark og Salling Groups Talentpris."

"Jan har i en lang årrække været en central skikkelse i dansk sejlsport i forhold til at spotte og hjælpe unge sejlere, som har talent, færdigheder og vilje til at gå hele vejen. Jeg ser Jan som en stærk bærer og formidler af de værdier, som Dansk Sejlunions talent- og elitearbejde bygger på."

"Af samme grund ser jeg tildelingen af Team Danmark og Salling Groups Talentpris til Jan Christiansen som en vigtig anerkendelse af talent- og elitearbejdet i Dansk Sejlunion," sagde Christian Lerche.

Jan03

Foto: DR Sporten

Lübeck og Thurø slået på målstregen
Det er anden gang på fem år, at sejlsporten vinder Talentprisen. Prisen for 2014 gik til trænerlegende Finn "Beton" Jensen – mange husker sikkert stadig hans næsten fire minutter lange "kulttakketale" fra overrækken.

Ved dette års sportsgalla var sejlsporten nomineret i yderligere to kategorier – dog uden at vinde.

Nacra-sejler Christian Peter Lübeck måtte se Intet er umuligt-prisen gå til ishockeystjernen og Stanley Cup-vinderen Lars Eller, mens Thurø Sejlklubs Sejl og Studér-initiativ blev overhalet på målstregen af Lykkeliga – et initiativ for udviklingshæmmede børn – i opløbet om Danskernes Idrætspris. 

Se VIDEO med Christian Peter Lübeck - om et dramatisk 2018

Sejlsporten med i fem kategorier
Før nytår var U21-verdensmester Anna Munch nomineret som Årets Fund, og VM i Aarhus var nomineret til Kulturministerens Idrætspris. Ingen af de to vandt priserne.

Dermed har sejlsporten i alt været nomineret i hele fem kategorier blandt årets største sportspriser – hvilket er en ekstraordinær flot repræsentation. Og med Jan Christiansen som fornem vinder af Talentprisen.