Sejlerlandsholdet

ILCA 7 sejler Johan Schubert sikrer Danmark en plads til OL

Flere års arbejde på at skabe en ny generation af danske ILCA-sejlere har båret frugt. Nu er Danmark kvalificeret til OL i Paris til sommer.

Senest ajourført d. 30. januar 2024

Med det, han selv kalder “sin bedste sejlads nogensinde” sikrede den unge Horsens-sejler Johan Schubert i nat dansk tid en OL-plads til Danmark. 

- Jeg havde lige ét opkryds, hvor jeg var den hurtigste i verden. Og det er altså en ret fed følelse, så er der lige lidt ekstra energi i stængerne, siger han. 

I mændenes énperson jolle, ILCA 7, deltager Johan Schubert lige nu i VM i Adelaide, Australien, hvor der er syv OL-billetter på spil til de nationer, som endnu ikke er kvalificeret til Paris. 

Og med en femteplads i dagens anden sejlads sikrede Johan, at de andre nationer rent matematisk ikke kan nå ham, selvom de slår ham i stævnets sidste sejlads i morgen:

- Jeg er mega lettet. Jeg har altid troet på, at jeg kunne kvalificere Danmark til Paris, så på den måde er det en forløsning, at jeg beviser, at den tro var berettiget, siger han.  

Coach: Vokset enormt meget som sejler
VM og den mulige kvalifikation til OL har længe været et stort mål for de danske sejlere og deres coach Dayne Sharp. Og resultatet viser, at de ikke har taget mange forkerte skridt i forberedelsen, fortæller coachen: 

- Johan har været super disciplineret og fokuseret de sidste par år. Og stævnet viser, at hans fysik og udholdenhed virkelig er forbedret.

- Men de to måneders forberedelse her i Australien har også gjort, at Johan er vokset enormt meget som sejler, siger Dayne Sharp. 

Nu skal planen lægges frem mod OL
Hos Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, er der masser af roser til den kun 21-årige sejler. Men også stolthed over, at ILCA 7 klassen nu igen er konkurrencedygtig her i Danmark:

- Det er jo en klasse, vi har forsøgt at genrejse herhjemme siden sidste OL. Og det er rart at se resultaterne af det arbejde, vi har lagt i fra Dansk Sejlunions side, siger han. 

Nu hvor Danmark er kvalificeret til OL, så kigger han da også fremad for at se, hvordan man kan sikre så godt et resultat i Marseille som muligt:

- Nu skal vi til at lave en plan for OL. Der gør det ikke noget, man drømmer lidt, siger han.

De danske ILCA 7 sejlere skal sejle EM i slutningen af februar, hvilket er anden halvdel af den interne danske OL-udtagelse. Og derfor er Johan Schubert endnu ikke fuldstændigt sikret en billet til paris: 

- Der står stadig ikke mit navn på udtagelsen endnu. Jeg tør godt være glad og stolt, men arbejdet er ikke gjort helt færdigt, siger han. 

.
Rul til toppen