Er du netop hjemvendt fra sommerens togter og længes efter sejlerlivet? Så læg vejen forbi Dansk Museum for Lystsejlads i Svenborg inden længe.

Her kan du nemlig fortsat nå at opleve udstillingen 'Dansk Design til søs' om bådebyggerne Peer og Peter Bruuns velkendte både, herunder Flipper-Jollen, Megin, Spækhugger og Grinde - og få et boost af sejlerglæde.

Men vent ikke for længe - udstillingen lukker den 17. oktober.

Bag om Spæghugger

Via plancher, historiske fotos og nye videoer kan du blive klogere på de efterhånden klassiske bådtyper og om Svendborg som vigtigt centrum for lystsejlads.

Især Spækhugger har dybe rødder i det sydfynske.

Peter Bruun, der dengang var lærling på Walsteds Bådeværft i Gambøt, skabte Spækhugger i sin fritid og byggede den første prototype i en lade på Thurø.

Senere blev skabelonen brugt til at fremstille en støbeform i glasfiber på Ejvinds Plasticjolle- og Bådeværft i Rantzausminde, og siden er der blev produceret over 300 støbte skrog og dæk til videre klargøring på Bruun-familiens værft, Flipper Scow, i Nordsjælland.

Både fuldt oprigget

På udstillingen vises også en renoveret udgave af Spækhuggeren DEN Første. Med til succes-historien om Peter Bruuns både hører, at han i denne prototype blev nummer to i Sjælland Rundt i 1969 - kun slået af den firdobbelte OL-guldvinder Paul Elvstrøm.

Som blikfang foran lystsejladsmuseet på Frederiksø er opstillet en fuldt oprigget Spækhugger. Indenfor vises også Peer Bruuns konstruktioner Megin samt Flipper-Jolle. Sidstnævnte blev iøvrigt en verdenssucces bygget i over 5000 eksemplarer.

Dansk Museum for Lystsejlads

Museet i Svendborg bevarer og formidler den danske lystsejlads historie og kulturarv.

Museet er drevet af frivillige og modtager ikke offentlig støtte. Udstillingen om Peer og Peter Bruun er åben for besøgende frem til den 17. oktober, og der er gratis adgang, men besøgende opfordres venligt til at donere ved udgangen.

Læs mere her

Rul til toppen