Dansk Sejlunion24. november 2018 12:31 af Flemming Ø. Pedersen

Dusør på 10.000 kr. for stjålet OL-pin

En OL-pin er en lille nål, der kan sidde i et jakkerevers. Ved tyveriet sad pin'en i det medfølgende etui på en nummereret plade.

Dansk Sejlunion udlodder dusør på 10.000 kr. til den person, der sikrer, at OL-guldvinder Thomas Jacobsen får sin OL-pin fra Sydney 2000 tilbage.

Danmark vandt OL-guld i Soling ved legene i Sydney 2000. Med i båden var skipper Jesper Bank og gasterne Henrik Blakskjær og Thomas Jacobsen.

Her 18 år senere har OL-triumfen fået et frustrerende efterspil for Thomas Jacobsen. Tirsdag (20.11.) blev han frastjålet den OL-pin, der følger med guldmedaljen. Tyveriet skete fra Thomas Jacobsens bil, der holdt parkeret ud for Søauditorierne ved Aarhus Universitet.

Dansk Sejlunion udlodder nu en dusør på 10.000 kr. til den person, der bringer den lille OL-pin tilbage til sin rette ejermand.

Dusøren udbetales mod aflevering af OL-pin'en – fuld anonymitet loves. For nærmere aftale, kontakt direktør Christian Lerche, Dansk Sejlunion, tel. 8820 7001, christian@sejlsport.dk

Respekt for sportens symboler
”Vi vil som forbund gerne sende et stærkt signal til vores sejlere og til vores omverden om, at en OL-medalje er en unik præstation, som skal hædres og anerkendes. Respekten for atleter og de symboler, der knytter sig til sporten, må ikke krænkes. Vi bakker derfor Thomas Jacobsen fuldstændig op i hans store ønske om at få dette personlige symbol tilbage," siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.

Dusøren på de 10.000 kr. er langt højere end OL-pin'ens materielle værdi. Derfor er håbet, at tyven – eller, hvem der i øvrigt måtte have pin'en – vil returnere den frem for at forsøge at sælge den til tredjepersoner.

"En OL-pin er kun ganske lidt værd i kroner, men har stor personlig og symbolsk værdi for dens ejermand," understreger Christian Lerche.  

OL-pin signalerer præstation  
Mens medaljen normalt ligger sikkert i en bankboks, så bruger atleterne deres OL-pin ved festlige lejligheder og i selskab af andre indrætsudøvere.

”En OL-pin signalerer, at du som atlet er gået hele vejen både i forberedelser og i konkurrence. Atleten har ofret sig og vundet ikke kun sin egen og holdets skyld – men også for sportens og for nationens skyld," siger Christian Lerche.

Thomas Jacobsens OL-pin lå i en computertaske, der blev stjålet fra bilen. Tasken og det meste af indholdet blev kort efter fundet på Nørrebrogade i Aarhus. Men hans arbejdscomputer og den lille pin, der kan sidde i et jakkerevers, manglede.

Job uden betydning
Thomas Jacobsen er til daglig ansat som sportschef i Dansk Sejlunion. Men hans tilknytning til Dansk Sejlunion har ingen betydning for dusørens udlodning, understreger Christian Lerche.

”Dette her handler om de værdier, vi repræsenterer med vores sport. Thomas Jacobsen er OL-guldvinder, og vi ville gøre præcist det samme for en hvilken som helst anden dansk OL-medaljevinder. Thomas har præsteret det ultimative topresultat i vores sport, og jeg vil kæmpe for enhver atlet, der går hele vejen. Det er det, vi arbejder på 24/7 i Dansk Sejlunion.”