Dansk Sejlunion23. oktober 2018 10:09 af Flemming Ø. Pedersen

Her er årets Grandprix-vindere

Vindere fra syv af 11 klasser: Fra venstre: Simon Christoffersen, Lara Stubdrup, Johan Schubert, Puk Andersen, Jens-Christian Dehn-Toftehøj, Mads Fuglbjerg, Christian Rost, Michala Høeg Norsell

Præmieoverrækkelse til de 11 klassevindere foregik som en del afslutningsfesten ved årets Uge 42-lejr.


Som en nystartet tradition bliver sæsonens vindere fra Grandprix-serien hyldet og præmieret i forbindelse med afslutningen af Uge 42-lejren Oure.

Få nyhedsbreve fra Dansk Sejlunion - tilmelding her

Med over 100 sejlere, trænere og forældre på plads i salen var der således behørige og fortjente klapsalver til vinderne i de 11 klasser - også til de fire, som desværre ikke havde mulighed for at være til stede i Oure:

Optimist Piger - Helena Wolff, KDY 

Optimist Drenge - Malthe Ebdrup, KDY

Zoom8 Piger - Lara Stubdrup, Yachtklubben Furesøen

Zoom8 Drenge - Simon Christoffersen, Thurø Sejlklub

29er - Jens-Christian Dehn-Toftehøj, KDY, Jens-Philip Dehn-Toftehøj, KDY, Andrea Schmidt, Kaløvig Bådelaug, Mads Fuglbjerg, Aarhus Sejlklub

Laser Standard - Christian Rost, Egå Sejlklub

Laser 4.7 - Puk Andersen, Sejlklubben Neptun Vejle

Laser Radial Piger - Michala Høeg Norsell, KDY

Laser Radial Drenge - Johan Schubert, Horsens Sejlklub

Europa Drenge - Oliver Ørting, Præstø Sejlklub

Europa Piger - Marie Præst, Kaløvig Bådelaug

Se resultater og ranglister Grandprix-serien 2018 

Grandprix-serien har i 2018 omfattet fem stævner med følgende arrangører:  KDY (Rungsted), Kerteminde Sejlklub (Sail Extreme), Aarhus Sejlklub, Kolding Sejlklub og Skælskør Amatør-Sejlklub (Harboe Cup). 

Fremgang i alle kasser
I alt deltog 563 sejlere i Grandprix-stævnerne. Det er en markant fremgang på næsten 37 procent(!) sammenllignet med 2017 (412 sejlere).

En væsentlig del af fremgangen kan forklares med, at KDY-stævnet i Rungsted var en del af 29ernes internationale Eurocup-serie - og derfor tiltrak besætninger fra det meste af Europa. 

Dog har der også i de øvrige klasser været flere deltagere end i 2017. Blandt andet kan Optimist-klassen notere næsten 25 procents fremgang - fra 177 til 220 sejlere.   

Se VIDEO fra præmieoverrækkelsen...