Dansk Sejlunion10. august 2018 22:04 af Flemming Ø. Pedersen

Anne-Marie Rindom vinder VM-bronze

Anne-Marie Rindom på vej i land som VM-bronzevinder. Træningspartner og U21-verdensmester Anna Munch er første gratulant.

Dansk sejlsports første medalje ved VM i Aarhus kom i hus fredag. Også fem nationspladser til OL i Tokyo 2020 er sikret.

Et turbulent døgn endte lykkeligt for Anne-Marie Rindom, da hun fredag eftermiddag sejlede sig til VM-bronze i Laser Radial efter et stærkt comeback i det afgørende Medal Race.  

"Jeg er helt vildt glad og en lille, bitte, bitte smule skuffet over, at jeg ikke kunne være med i guldkampen. Det havde jeg sat næsen op efter, må jeg indrømme," sagde Rindom i minutterne efter, at medaljen var sikret.

Tilbage i medaljekamp
Et døgn tidligere var det ellers en dybt skuffet Rindom, der så ud til at være sat agterud af medaljekampen, men en sen juryafgørelse torsdag aften sendte den 27-årige Horsens-sejler tilbage i medaljekampen på en tredjeplads. 

I Medal Race hang hun lidt efter på første opkryds, men kom tilbage på andet opkryds, hvor hun fik fri luft og kunne lukke hullet til frontgruppen. 

"Efter sidste topmærke ser jeg et tryk, tager en hurtig beslutning og går efter dét. Og det var det rigtige at gøre," fastslog Rindom, som med en tredjeplads i Medal Race konsoliderede bronzepladsen.

Fem OL-pladser i hus
Allerede inden Medal Race havde Anne-Marie Rindom sikret en dansk OL-nationsplads i Laser Radial. 

Også i 49erFX er Danmark klar til legene i Tokyo 2020. Både de forsvarende verdensmestre Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen samt Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har kvalificeret sig til Medal Race i klassen - og de har samtidig placeret Danmark blandt de otte bedste nationer i klassen, hvilket er ensbetydende med en olympisk nationsplads. 

Samme fredag, som Rindom vandt dansk sejlsports første medalje ved VM i Aarhus, blev yderligere tre OL-pladser til 2020-legene sikret - det skete i henholdsvis Nacra 17, 49er og i kvindernes RS:X. 

Dermed står det klart, at sejlerlandsholdets primære VM-målsætning om mindst fire OL-pladser er opfyldt.