Dansk Sejlunion14. juli 2018 08:42 af Flemming Ø. Pedersen

Cenholt og Lübeck vinder bronze ved Nacra-EM

De tre medaljetagere ved EM. Til venstre sølvvinderne Echavarri og Pacheco (SPA), i midten de forsvarende og nye europamestre Tita og Banti (ITA), og til højre de danske bronzevindere Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck. Foto: Drew Malcolm

EM-bronze til Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck kommer oven på et forår, hvor et alvorligt træningsuheld var tæt på at koste Lübeck den videre karriere.

Fredag (13.7.) hentede dansk sejlsport årets første medalje ved et mesterskabsstævne i en OL-klasse.

Det skete ved Nacra 17-klassens EM i Gdynia, Polen, hvor Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck vandt bronze efter et stævne, hvor de præsterede en uhyre stabil serie med top 10-placeringer i samtlige 15 sejladser.

Især i konkurrencens afsluttende dage rykkede danskerne frem i tabellen – kulminerende med en andenplads i det afsluttende Medal Race, fredag.

De sluttede på en samlet fjerdeplads ved EM-stævnet, men da en new zealandsk besætning indtog andenpladsen, rykkede Cenholt og Lübeck op på podiets tredjeplads i det officielle EM-rsultat.

"Der er rigtig mange, ting der lykkedes til det her stævne. Vi har lavet nogle virkelig gode starter, og vi har sejlet rigtig stærkt på læns! Vores kommunikation har været super god, og vi har virkelig gjort hinanden gode igennem stævnet," skrev de i en udtalelse efter stævnet.

Nu skal vi have et par dages ferie og så begynder vi at se frem mod VM i Århus!

Medalje efter lang skadespause
EM-medaljen er ekstra bemærkelsesværdig set i lyset af, at Christian Peter Lübeck tilbage i februar var ude for et alvorligt træningsuheld, der i værste fald kunne have kostet ham den videre karriere på topniveau.

Hans trapezkrog knækkede, mens Nacra'en var i høj fart, hvorefter han blev kastet ned under båden og her blev ramt af roret, der skar en dyb flænge i hans ene ben.

Uheldet kostede flere dages hospitalsindlæggelse og et tre måneder langt forløb med genoptræning. Først i begyndelsen af maj var C.P., som han kaldes i sejlermiljøet, igen klar til at genoptage træningen på vandet.

Kapløb mod VM-form
EM var således blot Cenholt og Lübecks andet stævne siden uheldet. Og samtidig deres sidste stævne før VM i Aarhus i august – den største sejlportsbegivenhed i Danmark nogensinde, hvor der foruden VM-medaljer også er nationspladser til OL i Tokyo 2020 på højkant.

Med EM-bronzen bekræfter Cenholt og Lübeck, at de efter deres lange skadespause nu igen er at finde blandt de absolutte topbesætninger i Nacra-klassen. EM blev vundet af de forsvarende europamestre fra 2017, Tita og Banti (ITA), foran Echavarri og Pacheco (SPA).

Dansk syvendeplads i 49erFX
Også de to OL-klasser 49er og 49erFX afviklede EM ved samme mesterskabsstævne i Polen.

Her blev bedste danske placering en syvendeplads i 49erFX til de tidligere dobbelte europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

VM i Aarhus for alle ti olympiske klasser sejles i dagene 2. til 12. august.