Dansk Sejlunion4. juni 2018 10:42 af Flemming Ø. Pedersen

Grandprix i Aarhus med høj sol og nyt sejlsportscenter

Optimister ved Dansk Sejlunions Grandprix i Aarhus, 2.-3. juni. Foto: Peter Brøgger

Det nyindviede sejlsportscenter i Aarhus stod i centrum for årets tredje Grandprix-stævne, hvor et 49er-felt med hele 28 startende både supplerede de traditionelle Grandprix-klasser.

Med blot to måneder ved VM stod det nye Aarhus Internationale Sejlsportscenter foran lidt af en generalprøve, da 220 både og i alt 270 sejlere i weekenden 2.-3. juni var til start ved årets tredje stævne i Dansk Sejlunions Grandprix-serie. 

Se alle resultater fra Grandprix'et i Aarhus

18Gp Aarhus0618 Peterbroegger

Fokuseret Optimist. Foto: Peter Brøgger

Med varme, høj sol og let vind over Aarhus blev det et stævne med en del ventetid, afbrudte sejladser og et slutresultat, hvor det ikke var lykkedes at afvikle helt så mange sejladser som håbet.

Til gengæld kunne sejlerne bruge lidt af tiden på svalende badeture rundt om sejlsportscentret.

28Gp Aarhus0618 Peterbroegger

Zoom8-feltet i aktion. Foto: Peter Brøgger

49ere på gæstevisit
Foruden de traditionelle Grandprix-klasser havde Aarhus-stævnet også deltagelse af et 28-båds stort og internationale felt af 49ere med VM-forberedelser på dagsordenen. Besætninger fra hele ti nationer var til start, heriblandt hele fem amerikanske foruden bl.a. to spanske både, en schweizer, en irer, en belgier og en brasilianer!

Da resultatet blev gjort op, var det såmænd to polske både, der sluttede helt i top foran to britiske besætninger. Bedste danske både, Michael Hansen og Mathias Sletten, sluttede som 12'er.

Rindom suveræn
I Laser Radial var landsholdssejler Anne-Marie Rindom til start – og sejrede helt i særklasse med prikker i fire af fem sejladser. Det 15-årige Horsens-talent Johan Schubert imponerede med en tredjeplads.

Laser Standard blev vundet af den lokale Egå-sejler Christian Rost. Emil Christensen, ligeledes Egå, sejrede i Laser 4,7, og i Europe var mangedobbelte verdensmester Anna Livbjerg, Kaløvig, ganske suveræn.

32Gp Aarhus0618 Peterbroegger

Glimt fra Europe. Foto: Peter Brøgger

Med otte gennemførte var det 29er-feltet på 17 startende både, der fik flest resultater på tavlen. Jens-Christian Dehn-Toftehøj (KDY)/Andrea Schmidt (Kaløvig) sluttede øverst på podiet.

26Gp Aarhus0618 Peterbroegger

29er-feltet talte 17 startende besætninger. Foto: Peter Brøgger

Tætte opløb i Zoom8 og Optimist A
I Zoom8 var der tæt duel mellem Johan From Laursen, Hellerup, og Lara Stubdrup, YF. I femte og sidste afviklede sejlads blev Furesø-sejleren ramt af en tyvstart – dermed var sagen afgjort til Hellerup-sejlerens fordel.

Optimist A-feltet havde 93 navne på startlisten – 92 danskere og én svensker. Med tre prikker og en enkelt 2'er var Malthe Ebdrup, KDY, suveræn vinder med Helena Wolff, ligeledes KDY, på andenpladsen. Netop de to har skilt sig klart ud i toppen af Optimist A-ranglisten – dog med Wolff foran Ebdrup.

Opdaterede ranglister - efter stævnet i Aarhus

Samlet set et virkelig flot stævne arrangeret af Aarhus Sejlklub – og med sejlsportscentret som en ekstraordinær ramme om begivenheden.

Grandprix-serien går nu på sommerferie. Næste stævne foregår 25.-26. august med Kolding Sejlklub som vært.

Se kalender for hele Grandprix-serien 2018 

40Gp Aarhus0618 Peterbroegger

Første præmieoverrækkelse i Aarhus Internationale Sejlsportscenter.
Foto: Peter Brøgger