Dansk Sejlunion25. maj 2018 11:03 af Flemming Ø. Pedersen

Sejlsportscenter indviet - et hus bygget på sejlerglæde

Dansk Sejlunions formand, Line Markert, på podiet ved indvielsen.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter er nu officielt indviet. Dermed er års ihærdigt arbejde for at realisere dansk sejlsports mest ambitiøse byggeprojekt nogensinde nået i mål.

Solen skinnede, Kronprinsparret stod øverst på gæstelisten, mediedækningen var tæt, og masser af klubledere, sejlere og aarhusianere i almindelighed fyldte gulvet godt op, da Aarhus Internationale Sejlsportscenter blev indviet onsdag den 23. maj.

025Sejlcent230518

"I dag indvier vi et hus, der er bygget på sejlerglæde," sagde Dansk Sejlunions formand, Line Markert, da hun talte ved indvielsen på vegne af hele sejlsporten. 

Se hele Line Markerts tale ved indvielsen

"Vi indvier et hus, der favner sejlerglæden i alle dets mange, mange facetter. Et hus, hvor vi deler viden med hinanden på tværs af bådklasser, erfaring og alderstrin. Et hus, hvor vi er stolte af at tage imod dygtige sejlere fra hele verden, der kommer her til Aarhus for at træne og konkurerre. Og et hus, hvor vi inviterer nye ansigter i alle aldre indenfor, fordi vi gerne vil dele ud af den begejstring og den sejlerglæde, som alle vi, der færdes i huset, er fælles om," sagde Markert videre.

Blandt talerne var også Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) og Team Danmark-direktør Lone Hansen.

033Sejlcent230518

Johan Uggla, medlem af A.P. Møller Fondens bestyrelse, talte på vegne af de fonde, som med deres betydelige bidrag har været afgørende realiseringen af centret. I talen kom han bl.a. ind på nogle personlige oplevelser med sejlads, hvor han som yngre sejlede med sin morfar, Mærsk McKinney Møller, og fra cockpittet på familiebåden KLEM oplevede den storslåede natur langs de danske og svenske kyster.

Foruden A.P. Møller Fonden har også Salling Fondene, Nordea-fonden, Lokale og Anlægsfonden samt Aarhus Kommune bidraget til finansieringen.

049Sejlcent230518

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary deltog i indvielsen - og det var den sejlsportsentusiastiske kronprins, der forestod den officielle indvielse af centret. Det skete ved at stige om bord i landsholdssejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaards opstillede 49erFX, hvor kronprinsen satte Dannebrogsspileren som symbol på åbning af det nye sejlsportshus.

021Sejlcent230518

Foruden sin store bådhal rummer sejlsportscentret en stribe øvrige faciliteter med bl.a. værksted, omklædning, terrasse, styrketræning, mødelokaler og kontorfaciliteter. Således er sejlsportscentret den fremtidige adresse for Dansk Sejlunions træner- og konsulentstab i det østjyske.

055Sejlcent230518