Dansk Sejlunion18. marts 2018 22:43 af Flemming Ø. Pedersen

Her er Dansk Sejlunions nyvalgte bestyrelse

Bestyrelsen efter generalforsamlingen (fra venstre): Peter Bjerremand, Anne Skovbølling, Ditte Juul, Line Markert, Thomas Ebert, Jens Haugaard, Christian Hangel, Henrik Voldsgaard

Ditte Juul fra Oure Sejlklub er eneste nye ansigt i Dansk Sejlunions bestyrelse efter generalforsamlingen, afholdt 17. marts. Formand Line Markert blev genvalgt for de næste to år.

Vejret var bidende koldt, og bølger med skumtoppe skyllede ind mod den østfynske kystlinje ud for Nyborg.

Ganske belejligt var vejrforholdene mere egnede til møder inden døre frem for sejlads i det fri, da delegerede fra hele landet lørdag den 17. marts var samlet til Dansk Sejlunions generalforsamling på Hotel Nyborg Strand.

Dansk Sejlunions formand, Line Markert, kunne i sin beretning se tilbage på sit første år for bordenden i bestyrelseslokalet. Et år - 2017 - der bød på bl.a. nye sejleruddannelser i Dansk Sejlunion-regi, et voksende Vild med Vand-projekt, vækst i kurser og uddannelser, flere børn og unge på vandet i Grandprix-serien og en dansk VM-titel i den olympiske 49erFX-klasse.

Regnskab med minus
Det var samtidig et år, som formanden har kaldt "frustrerende", fordi det ikke lykkedes at sikre øget ekstern finansiering til at forfølge det høje aktivitets- og ambitionsniveau, som Dansk Sejlunion stræber efter. 

Sejlunionens regnskab for 2017 viste et underskud på 951.000 kr. - det var næsten 2 mio. kr. bedre end budgetteret, men stadig et underskud. Generalforsamlingen godkendte regnskabet uden bemærkninger. Og det var i det hele taget en generalforsamlingdebat uden de store udsving.

Kampvalg om fire bestyrelsesposter
For et år siden blev Line Markert valgt som formand midt i valgperioden. Den 42-årige advokat med base i Hellerup Sejlklub var således på valg igen i år - og blev genvalgt uden modkandidat. Denne gang til en fuld toårig periode.         

Valget til fire menige bestyrelsesposter udløste kampvalg mellem fem kandidater. Tre af pladserne tilfaldt kandidater, som i forvejen sidder i bestyrelsen, mens Ditte Juul Kristensen, Oure Sejlklub, blev eneste nyvalgte. Hun er tilmed ikke helt ny. Det seneste år har hun været bestyrelsens suppleant og har deltaget i alle bestyrelsesmøderne.

Efter generalforsamlingen 2018 er Dansk Sejlunions bestyrelse:

Line Markert, Hellerup Sejlklub (genvalgt som formand)
Peter Bjerremand, Horsens Sejlklub (genvalgt)
Henrik Voldsgaard, Aarhus Sejlklub (genvalgt)
Christian Hangel, Frederikssund Sejlklub (genvalgt)
Anne Skovbølling, Bork Bådelaug (ikke på valg)
Thomas Ebert, Roskilde Sejlklub (ikke på valg)
Jens Haugaard, Nyborg Sejlforening (ikke på valg)
Ditte Juul Kristensen, Oure Sejlklub (nyvalgt)

Mød nyvalgte Ditte Juul, der her fortæller om sin baggrund og sine fokuspunkter i det kommende bestyrelsesarbejde

Line Markert, Ditte Juul, Peter Bjerremand og Henrik Voldsgaard er alle valgt for en toårig periode. Christian Hangel er valgt for en etårig periode.

Jesper Anker Andersen trådte efter eget ønske ud af bestyrelsen ved årets generalforsamling. Det skete midt i valgperioden, hvilket dermed udløste en etårig bestyrelsesplads, som tilfaldt Christian Hangel.   

Søren Johnsen, Skive Sejlklub, opnåede ikke valg til bestyrelsen, han blev i stedet valgt som suppleant for en toårig periode.