Dansk Sejlunion31. marts 2017 15:07 af Flemming Ø. Pedersen

Sportschef: Oplevelse af fantastisk godt samarbejde

Thomas Jacobsen roser de unge besætninger, som i dene uge deltager ved Trofeo Princesa Sofia på Mallorca - første internationale topevent for de fleste af dem.

Det er år ét efter OL, og en ny generation af talentfulde unge sejlere har sat kurs mod OL-drømmen i Tokyo 2020 - og med VM 2018 i Aarhus som et vigtigt skridt på vejen.

Denne uges Trofeo Princesa Sofia på Mallorca er første store internationale test for en hel stribe af nye, unge besætninger i 49er, 49erFX og Nacra 17.

Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, vendte fredag (31.3.) hjem efter at have fulgt sejlerne nogle dage på tætteste hold.

Se videointerview med Thomas Jacobsen

"Det, jeg tager med mig hjem, er oplevelsen af fantastisk godt samarbejde. De er gode til at træne sammen, og de deler alt deres læring med hinanden," siger han om indtrykket af de unge sejleres møde med det internationale topniveau.

De hjælper hinanden
"Det har været et svært stævne for dem på mange måder. De har hver især deres udfordringer, men har også ting, de er gode til. Først og fremmest, så hjælper de hinanden, og det er jeg glad for at se. Jeg synes, de har klaret det godt," siger Thomas Jacobsen.

Det seneste par år har 49er-klassen været afgrænset til en enkelt eller to danske besætninger. På Mallorca er der pludselig hele seks nye teams på startlinjen. I 49erFX er der to debuterende besætninger, og det samme gælder i Nacra 17.  

Stor investering
"Det er en stor investering for sejlunionen at satse på så mange unge besætninger, og det er vigtigt for os at kunne se, at det fungerer, og det synes jeg faktisk, det gør," siger Thomas Jacobsen og tilføjer, at de lette vindforhold, der har præget stævnet hele ugen, har været ganske velkomne.

"Sejlerne har haft tid til at tænke over tingene og har kunnet bevæge sig roligt i båden. Det har været en klar fordel," fastslår han.

Lin og C.P. er tilbage
"Resultatmæssigt er det fedt at se Lin og C.P. (Cenholt/Lübeck i Nacra, red.) melde sig ind i kampen om topplaceringerne. De sejler flot og stabilt, og de viser autoritet på banen," siger han om den enlige danske landsholdsbesætning, der er til start på Mallorca.

"Jeg synes også, at Frederik Rask og Nikolaj Buhl i 49er viser, at de har nogle momenter i deres sejlads, som de er rigtigt skarpe til. Der er også meget, de skal arbejde med. Men dét, de kan, er de rigtigt gode til," siger han med henvisning til den læ-start på venstre side, som de torsdag kørte hele vejen i mål som 1'er - tilmed i guldfeltet.

Ekstremt åbne for læring
I 49erFX er Anne-Julie Foght Schütt vendt tilbage. Storesøster Maiken er stoppet, så nu er Anne-Julie rykket ned som rorsmand og har fået Iben Nielsby med som gast. Før de sidste to dages sejladser lå de placeret lige uden for top-10 i deres internationale debut.

"Det er rigtigt flot af Anne-Julie og Iben. For ikke så længe siden var de meget usikre på sig selv. Men de er ekstremt åbne for læring. De tager imod ALT, og de har super godt humør med hele vejen. Og nu viser de så, at de faktisk udgør et stærkt hold," fastslår Thomas Jacobsen

Trofeo Princesa Sofia slutter lørdag den 1. april.