Dansk Sejlunion10. februar 2017 10:29 af Flemming Ø. Pedersen

Ny 49er-satsning med kurs mod OL 2020 og 2024

Michael Hansen (tv) og Mathias Sletten - ny 49er-besætning med store ambitioner. Foto: Mick Anderson

En ny "take-off"-gruppe af ambitiøse unge sejlere skal sikre dansk sejlsports fremtid i toppen af 49er-klassen. Blandt navnene i gruppen er Michael Hansen, OL-sejler i Laser, som han nu farvælger til fordel for en 49er-satsning.

Sejlerlandsholdet tager nu skridt til at sikre en fortsat fremtid på højeste internationale niveau i den olympiske 49er-klasse, hvor Danmark i årevis har tilhørt den absolutte verdenselite.

Det sker med en ny såkaldt take off-gruppe bestående af hele ni 49er-besætninger med primært unge sejlere, der i et fælles træningsmiljø skal bane vej for fremtidige danske medaljer ved OL i 2020 og 2024.

"Vi har en stor gruppe af unge 49er-sejlere med ambitioner og vilje til at investere en masse træningstimer de næste år for at nå op på internationalt niveau. Vi kalder det take off-gruppen. Lidt svarende til en flyver, der bruger ekstra brændstof på at komme op i rejsehøjde" forklarer Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion.

Første store mål - VM i Aarhus
"Jeg forventer et spændende projekt frem mod næste års VM i Aarhus som et af de første store mål for besætningerne. Og jeg er overbevist om, at gruppen rummer en besætning, der kan sejle med om medaljerne ved OL i Tokyo. Også efter 2020 er der store perspektiver. Rammerne og talentet er der," fastslår Thomas Jacobsen.

Blandt take off-gruppens mange unge sejlere er der også erfarne navne. Tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer er med - om end aktuelt på pause fra 49er-sejlads. En anden er Michael Hansen (26), der deltog ved OL i Rio som lasersejler, men efter en tænkepause nu har taget et markant kursskifte over i 49eren.

Bedre chancer i 49er
"Jeg har vurderet, at mine chancer for at nå helt op i verdenseliten er bedre i 49er, hvor vi har et dansk træningsmiljø i verdensklasse og nogle af de bedste trænere, der findes. Det gør en forskel med et højt niveau ved hver eneste træning," siger Michael Hansen, der danner besætning sammen med 24-årige Mathias Sletten. Begge har valgt at neddrosle deres respektive studier som led i 49er-satsningen.

"Mathias og jeg har den samme indstilling. Vi vil dét her rigtigt meget, og vi tror på, at vi kan komme op blandt de bedste," fastslår siger Michael Hansen.

Over de kommende uger træner take off-gruppen på Mallorca, hvor der sidst i marts sejles det traditionsrige Europa Cup-stævne Trofeo Princesa Sofia - gruppens første store internationale test. Senere i år følger bl.a. EM i Kiel (juni) o