Dansk Sejlunion1. maj 2016 21:42 af Henrik Tang

DM-serien i Formula Windsurfing er i gang

Foto: Jan Nielsen ©, DBO

DBOs DM-serie i Formula-windsurfing blev skudt i gang i weekenden d. 30. april til 1. maj. Sideløbende med DM-afdelingen i Formula var der stævne i One-Design klassen Kona One.

Stort deltagerantal til første DM-stævne

Målt på antallet af tilmeldte var årets første DM-afdeling i Formula og Slalom og det sideløbende Kona-stævne en stor succes. Med knap 50 tilmeldte til Formula og Slalom samt knap 30 tilmeldte til Kona, var tilslutningen særdeles tilfredsstillende for arrangørklubben, Nivå Bådelaug.

I både Formula og Slalom er det en forudsætning, at der er forhold til planende sejlads. Dette i modsætning til f.eks. den Olympiske disciplin RS:X og One-Design boardet Kona One. I Formula windsurfing performes der ideelt i vindstyrker fra 6-10 m/sek. på en traditionel op-ned bane. I Slalom sejles der på downwind-baner med høje hastigheder - sommetider med over 35 knob. Den nedre vindgrænse for at kapsejle i Slalom er 8 m/sek. Da de to race-discipliner Formula og Slalom kræver ret forskellige vindstyrker, supplerer disciplinerne hinanden godt til stævner, da der er god chance for at få sejladser i hus.

Imidlertid drillede vinden til årets første stævne i DM-serien. Man nåede ikke i nærheden af at kunne sejle Slalom, men på trods af de drilske vindforhold formåede kapsejladsledelsen at få gennemført 2 tællende Formula-sejladser lørdag og samlet derudover 5 fun-sejladser, der dog ikke tæller i det samlede DM-regnskab. I Kona One blev der gennemført 7 tællende sejladser.

Steen Buck Hansen, DBO og Nivå Bådelaug, fortæller om weekendens stævne:

”Det har været en fantastisk oplevelse med så stort antal deltagere, så det kan vi være stolte af som arrangørklub og i DBO. Selvom vinden drillede, var der god stemning blandt sejlerne – og de havde fuld forståelse for, at vi ikke er herre over vejr og vind.

En ting, jeg hæfter mig ved, er, at vi i windsurfing har en fed sport, hvor unge såvel som ældre sejlere kan glæde sig over hinandens successer og dele erfaring på tværs af aldersgrupperne til de selvsamme stævner, hvor vi betragter hinanden som ligeværdige konkurrenter og gode venner på tværs af alder. 19 af deltagerne til stævnet var under 19 år, mens de ældste var over 60. Det er langt fra i alle idrætter, man er privilegeret ved at kunne dele oplevelser og den samme idræt på tværs af alder, som vi kan det i windsurfing”, slutter Steen Buck Hansen.

DM-serien i Formula og Slalom består af i alt 6 stævner.

Stævneresultater

Formula:

1: DEN-24: Sebastian Kornum
2: DEN-80: Frederik Poser
3: DEN-4: Nikolaj Kruppa
Se komplet resultatliste

Kona:

1: SWE 2857: Viktor Børlin
2: SWE 2488: Bo Staffan Andersson
3: DEN-1433: Niels Haugaard
Se komplet resultatliste

Fakta om DBO

DBO er en flerstrenget klasseorganisation, der varetager stævneafvikling i windsurfing i 5 discipliner. I kapsejlads afholdes der stævner i race-disciplinerne Formula og Slalom og desuden afholdes der stævner i One-Design klassen Kona. Herudover varetager DBO afholdelse af stævner i ekspression-disciplinerne wave og freestyle.

Se mere om DBOs aktiviteter
på klassernes sider

Alle billeder i galleriet: Jan Nielsen ©, DBO

DBO Formula/Slalom og Kona stævne i Nivå, 2016