Dansk Sejlunion5. oktober 2015 11:59 af Flemming Ø. Pedersen

Millionstøtte til sejlsportscenter i Aarhus

Collage, der viser sejlsportscentret, som kommer til at ligge på Aarhus Ø - ved indsejlingen til lystbådehavnen.

Byggeriet af det internationale sejlsportscenter i Aarhus kan begynde i sommeren 2016. Det sker efter tilsagn om støtte fra henholdsvis Nordea-fonden med 16 mio. kr. og Salling Fondene med 10 mio. kr.

Nu kommer der for alvor skub i realiseringen af det internationale sejlsportscenter i Aarhus.

Med to nye støttebeløb på 16. mio. kr. fra Nordea-fonden og 10 mio. kr. fra Salling Fondene rykker planerne for det 3100 kvm. store sejlsportscenter ved Aarhus Lystbådehavn ind i næste fase - med forventet byggestart i sommeren 2016.

Når sejlsportscentret efter planen står færdigt i september 2017 vil det blive et markant fyrtårn for dansk sejlsport. Centret skal tilgodese breddesejlads for børn og unge - i form af bl.a. skolesamarbejder - og desuden understøtte udviklingen af de bedste danske talent- og elitesejlere. 

Nordea-Fonden støtter sejlsportscentret med 16 mio. kr.
Læs mere her

Salling Fondene donerer 10 mio. kr. til projektet.
Læs mere her

I 2014 blev første store del af det økonomiske fundament under byggeriet skabt takket være en bevilling på 36 mio. kr. A.P. Møller Fonden.