Dansk Sejlunion20. oktober 2015 20:20 af Henrik Tang

Aktiviteter for alle til Young Gun Classic

I efterårsferien er det fast tradition, at børn og unge surfere – også kaldt young guns – mødes til et stort træf i Klitmøller.

Den årlige begivenhed for unge surfere, "JP Young Gun Classic", handler om venskaber og at have det sjovt i vandet! I år deltog 60 unge surfere til ”JP Young Gun Classic” i Klitmøller, og de fik, hvad de kom efter – nemlig en masse timer på vandet og gode kammeratskaber i surfsporten.

Nogle af deltagerne var kun 7-8 år gamle og kunne næsten ikke trække sejlet op af vandet, men for selv de yngste deltagere blev drømme gjort til virkelighed med de første oplevelser i Klitmøllers bølger. Andre deltagere var mere erfarne og brugte ugen på at forbedre deres waveriding eller at øve radikale freestyle-moves.

Syv trænere, under ledelse af stortalentet i windsurf Sebastian Kornum, gav deres bedste tips til de unge young guns og gruppen af forældre, hvoraf nogle prøvede kræfter med SUP i Vesterhavet. Alle trænerne har tidligere været deltagere til Young Gun Classic, men har nu både alder og erfaringen til at instruere til campen.

Sebastian Kornum fortæller: "Det er det 9. år i træk, vi organiserer ”JP Young Gun Classic”, og det bliver bare bedre og bedre. Mange familier har været her flere gange, så der er masser af socialt samvær allerede på den første dag. Folk smiler og har det sjovt, og de får super meget ud af samværet med hinanden. Det er en sand fornøjelse at være en del af. Vi bruger en række forskellige spots i området, men alle møder og middage bliver holdt i ”Æ’ Redningshus’ i Klitmøller. Vi mødes hver morgen, hvor vi normalt deler os op i 2-3 grupper afhængigt af vejrudsigten for dagen. "

"I år var vinden let meget af tiden, så vi brugte den første dag på at have det sjovt på SUP-boards og med en jet pack fra en af ​​forældrene. Senere på campen fik vi rigtig gode betingelser for at sejle waveperformance for nybegyndere, og også god vind til slalom og formula. Jeg spotter masser af talent blandt de unge young guns, og det bliver spændende at se dem udvikle sig fremover. Det er virkelig positivt, at så mange forældre støtter deres børn ved at deltage i lejren, for det giver de unge young guns nogle ekstra oplevelser. De rykker sig i forhold til teknik og mod, men endnu vigtigere får de mange venner i sporten tidligt", slutter Sebastian Kornum, der er blandt verdenseliten i windsurfing-disciplinerne formula og slalom.

Se video fra ”Young Gun Classic 2015" herunder