Dansk Sejlunion24. juli 2015 21:12 af Flemming Ø. Pedersen

Sarah Gunni sluttede på fjerdeplads ved Radial-EM

Sarah Gunni - nummer fire ved EM. Foto: Thom Touw

Gunni var blot tre point fra bronze – da Laser Radial EM den 24.7. sluttede i Kaløvig. Til gengæld dansk succes med U21 EM-guld til 17-årig Patrick Döpping.

Det glippede for Sarah Gunni at hente en EM-medalje, da Laser Radial-sejlernes europamesterskab fredag (24.7.) nåede til vejs ende med to afsluttende sejladser ud for Kaløvig.

Før sidstedagen lå Gunni på en samlet fjerdeplads og kunne med en god præstation have sikret sig en plads på podiet. Desværre fik medaljedrømmen en mavepuster med en 26. plads i første sejlads.

”Min første sejlads gik helt galt. Men jeg har efterhånden lært, at hvert et point tæller, så jeg fortsatte kampen. Jeg sejlede en god sidste sejlads, men det viste sig desværre ikke at være nok,” sagde Gunni, der efter en 5. plads i anden sejlads sluttede EM på en samlet fjerdeplads - sølle tre point fra bronzemedaljen.

”Jeg er stadig rigtig stolt. De sidste to år har været hårde på grund af skader, og jeg træner stadig med begrænsninger. Men op til dét her stævne har jeg kunnet følge min plan, og det er dejligt at se, at det giver pote,” sagde Sarah Gunni.

Rindom: "Bestemt ikke tilfreds"
Den anden danske landsholdssejler, Anne-Marie Rindom, sluttede på en samlet sjetteplads ved EM.

”Det har været en rigtig hård og svær uge, hvor marginalerne ikke har været på min side. Jeg er bestemt ikke tilfreds, og føler jeg kunne have gjort det meget bedre,” sagde Rindom, der nu kan se frem til For-OL i Rio til august, hvor hun repræsenterer Danmark i Radial-klassen.

Modsat kvinderne, så er de mandlige danske Laser-sejlere i øjeblikket ikke helt på niveau med den internationale top. Ved EM sluttede Michael Hansen som bedste dansker på en 32. plads.

Til gengæld er der nye, unge navne på vej frem. Patrick Döpping understregede sit store talent ved at vinde titlen som ny U21 europamester i Laser Radial – tilmed i en alder af blot 17 år.  

For-OL og udtagelser i vente
Næste store opgave for de danske sejlere i OL-klasserne bliver For-OL, der i dagene 12.-22. august sejles på de olympiske baner i Rio. Som ved OL må hver nation blot stille med en enkelt sejler/besætning i hver klasse.

Fra slutningen af september begynder rækken af stævner, der afgør den internt danske OL-udtagelse til legene i 2016.