Dansk Sejlunion6. juli 2015 10:00 af

Overlegen sejr ved Melges VM i Middelfart

Mick Anderson / SAILINGPIX.DK 2015
Foto: Mick Anderson / SAILINGPIX.DK 2015

Schweizisk sejr ved Melges 24 VM i Middelfart, hvor bedste danske besætning slutter 8’er. Nyt VM starter tirsdag i byen.

Det er ikke ofte, at konkurrenterne bøjer sig i støvet for den nye verdensmester. Ikke desto mindre skete det i overført betydning på Middelfart Marina søndag eftermiddag.

Da den schweiziske skipper, Christopher Rast, med besætning fik overrakt VM-guldet skete det til stående bifald og positive tilråd fra de 495 andre sejlere, som den sidste uge har kæmpet om VM-guldet på vandet syd for Fænø.

53 point var der fra førstepladsen til italienske Racchelli på andenpladsen. Amerikaneren Gulari vandt bronze.

Dansk 8. plads
Bedste danske besætning sluttede på 8. pladsen. Skipper Michael Hestbæk var godt tilfreds med placeringen, men ikke helt med starterne.  

”Jeg valgte en ret aggressiv starttaktik helt ude ved enden af linjen, og det kostede os mange placeringer, fordi jeg ikke fik os af sted i fri luft. Der skulle vi nok have kigget mere på Rast, der startede mere forsigtigt - til gengæld kom han af sted med sømmet i bund. Og det gjorde vi ikke,” siger Michael Hestbæk, der flere gange har været del af Sejlerlandsholdet.

Melges 24 - samlet resultat efter 12 sejladser:
1. Christopher Rast, SUI, 57 point
2. Andrea Racchelli, ITA, 110 point
3. Bora Gulari, USA, 138 point
8. Michael Hestbæk, DEN, 190 point
13. Kim Christensen, DEN, 223 point
19. Kris Houmann, DEN, 283 point
27. Marc Wain Petersen, DEN, 374 point
28. Peter Warrer, DEN, 376 point
29. Jesper Bendix, DEN, 381 point

Læs mere om Melges 24 VM på melges24worlds15.dk

Nyt VM i Middelfart tirsdag
De mere end 100 frivillige er i fuld gang med at rydde op og gøre havnen klar til næste stævne. For arrangørerne i Match Racing Denmark byder tirsdag 16 kvindehold velkommen til Middelfart og erklære VM i matchrace for åbent. Fra onsdag morgen frem til søndag eftermiddag skal der sejles om VM, der kommer til at foregå lige ud for molen på Middelfart Marina.

Blandt besætningerne er der gode danske bud på medaljer.

Det er muligt for alle med hang til sejlbåde at komme ned på havnen og følge med i tæt duelsejlads båd-mod-båd på nærmeste hold. Banen ligger 50 meter fra stenmolen, sejladserne bliver kommenteret live, og man er så tæt på sejladserne, at man kan høre sejlerne trimme sejlene og tale med hinanden.

Læs mere om matchrace VM for kvinder på worlds15.dk