Dansk Sejlunion10. juli 2015 11:18 af Jan Christiansen

Munch på toppen ved Europajolle JEM

Junior EM for Europajoller er netop afsluttet i Port d´Aro, Spanien. Anna Munch løb med guldet hos pigerne, mens broderen Emil Munch i drengefeltet vandt sølv og Mads Frøkjær bronze.

Flotte, varierende og til tider svære forhold karakteriserede sejladserne i dette års JEM for Europajoller, som blev sejlet i Port d´Aro i Spanien. Forventningen var, at søbrisen skulle være den dominerende vind, men selv den indeholder også en vil variation.

De danske deltagere var godt repræsenterede og klarede sig generelt godt i de to felter af henholdsvis 47 piger og 69 drenge. Syv danske piger stillede til start og 12 danske drenge.

Hos pigerne blev det til en solid præstation fra Anna Munch. Hun var i et tæt opgør med to svenske piger om medaljerne, men Anna blev langsomt bedre i løbet af serien og afsluttede serien rigtig flot med guldmedaljen som resultat.

Sølv og bronze til drengene
Hos drengene blev det til sølv til Emil Munch og bronze til Mads Frøkjær. Mads lagde bedst ud, men han mistede lidt afstand i den midterste fase af konkurrencen. Emil Munch leverede en særdeles stabil serie, men i den allersidste sejlads, trak svenskeren Albin Jonsson det længste strå i kampen om guldet med en delsejr.

I U17-katagorien blev det til guld til Kristian Præst og sølv til Kenneth Frederiksen.

Til lykke til de danske vindere og deltagere.  

Den næste store event for de danske Europajoller er VM som sejles i Arendal, Norge den 18.-25. juli.

Se resultaterne fra Youth Europeans her…