Dansk Sejlunion30. juni 2015 06:38 af Leon Träger

Faaborg-krabberne sætter alle sejl

I Faaborg Sejlklub mødes klubbens yngste medlemmer, Krabberne, hver torsdag. Det har givet ekstra liv i klubben og bedre muligheder for familierne.

Fire små drenge er godt i gang med at fange rejer og krabber med fiskenet. Når der fanges noget i nettene, lyder der høje jubel hyl mens fangsten samles i et gammelt akvarium. Dette øjebliksbillede fra slæbestedet ved Faaborg Sejlklub viser godt klubbens mangfoldighed.  

Alt imens sidder to piger i en ældre Optimistjolle uden sejl. De er i gang med at padle ud i inderhavnen, for at møde en flok børn på kajakker, der allerede er godt i gang en blanding af kapløb og vandsprøjt. På land bliver der sprunget fra broen broen, mens en gruppe bærer Optimistjoller, Feva’er frem til de lidt større sejlere, der er i gang med skippermøde som forberedelse på træningen.  

Tilbud til 5-årige
De yngste er alle Krabber i Faaborg Sejlklub – et koncept som Mulle og Jacob Frost står i spidsen for. Sammen med et par unge sejlere står de for aktiviteterne for de to hold af ca. 15 børn i alderen 5 til 8 år. Mulle Frost fortæller om idéen med Krabbeklubben: ”Først og fremmest lærer Krabberne at færdes trygt og sikkert ved, på og i vandet. Børnene udvikler færdigheder gennem lege, simple øvelser og små opgaver – men først og fremmest gennem leg.”

Jacob Frost, der også er klubbens formand, fortsætter: ”Vi startede med krabbe aktiviteterne for at kunne tilbyde mindre søskende noget, mens de store var på vandet. Hurtigt spredtes den gode historie om at der foregår noget spændende på havnen, og nu, to sæsoner senere, er krabbeklubben en god blanding af søskende og nye børn.”   

Hele familien del af klubben
Om de mange fordele ved aktiviteterne for de yngste i klubben fortæller formanden:

”Krabbeklubben er ’fødekæde’ til klubbens sejladstilbud for de større børn (fra 8 år). Krabbe-forældrene kender hinanden, de oplever sig som en del af klubben, og de ved hvordan de skal bidrage. Noget af det bedste er, når krabbeforældre starter i klubbens sejlerskole, fordi deres unger allerede er kommet på vandet.”

Dansk Sejlunion samler henover sommeren en række gode idéer til aktiviteter for de mindste børn og lægger dem på sejlsport.dk.