Dansk Sejlunion10. maj 2015 17:25 af Flemming Ø. Pedersen

Frederikshavn vinder sæsonåbning i Sejlsportsligaen

Frederikshavns vinderbesætning fra venstre: Rasmus Damsgaard, Søren Sten, Chris Houmann og Rasmus Melsen. Til højre Skive Sejlklubs formand Ulrich Maagaard.

Oprykkerne fra Frederikshavn Sejlklub dominerede fra start til slut ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Årets første møde i Sejlsportsligaen er slut. Tre intense dage med blæst, drama, høj fart og masser af kæntringer er det indtryk, der står tilbage efter et velgennemført ligastævne på Skive Fjord.

Især søndag viste ligasejlads, når det er bedst og mest udfordrende. Der blev sejlet i solskin og 10-12 s/m hele dagen – med 15-16 s/m i pustene – og masser af spektulære ”flyveture” ned over lænsebenene, fulgt op af begejstrede brøl fra besætningerne.

Stævnet blev alle tre dage domineret af Frederikshavn, Aarhus og Skovshoved. De to førstnævnte kom med sammentømrede Melges-besætninger, og Skovshoved var også stærkt besat med bl.a. OL-bronzevinder Peter Lang i båden.    

Føring udbygget til sidst
Hen over søndag udbyggede Frederikshavn gradvist føringen og sluttede til sidst med 74 point – efter at have hentet ni 1. pladser og fem 3. pladser i de 14 sejladser. En stabil toppræstation, som konkurenterne ikke kunne matche.

”Med så meget vind spiller teknikken ind, og her var det vores fordel at stille med en sammensejlet besætning, hvor alle kender deres roller,” sagde Frederikshavns skipper, Chris Houmann.

”Taktik har vi sejlet et godt stævne. Men det er også nemmere at tage rigtige beslutninger, hvis man er foran.”

Sæsonmål genovervejes?
Frederikshavns mål er at blive ligaen. En målsætning, som måske skal revideres efter den overbevisende sæsonstart i Skive.

”Vi havde ikke lige regnet med at vinde her. Næste gang (Horsens, red.) kommer vi med samme besætning og håber at kunne gøre os gældende. Men der kommer også stævner, hvor vi ikke kan stille med stærkeste hold,” sagde Chris Houmann.

Aarhus Sejlklub, med Peter Warrer som skipper, sluttede med 70 point på andenpladsen efter at have ligget side om side med Frederikshavn gennem det meste af stævnet. Tredjepladsen gik til Skovshoved Sejlklub, der havde Lars Nordbjerg som skipper.

Kaløvig, Hellerup og Aabenraa sluttede på de næste pladser. Blandt nyoprykkerne fik både Hadsund (9) og Lynæs (11) en god start på ligatilværelsen.

Næste stævne i sejlsportsligaen finder sted i Horsens 12.-14. juni.

Se resultater og mere på sejlsportsligaen.dk