Dansk Sejlunion1. februar 2015 09:20 af Flemming Ø. Pedersen

Anne-Marie Rindom henter karrierens første World Cup-triumf

Rindom øverst på sejrspodiet i Miami - flankeret af Marit Bowmeester, regerende verdensmester og OL-sølvinder fra 2012, samt Evi van Acker, bronzevinder ved VM 2014 og OL 2012. Foto: US Sailing

Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom sejrede ved World Cup-stævnet i Miami efter en koldblodig præstation i det afgørende Medal Race. Se videolink i artiklen.

Anne-Marie Rindom har endnu en gang understreget, at hun er rykket op blandt de absolut bedste i verden i Laser Radial-klasse. Lørdag opnåede den 23-årige Horsens-sejler karrierens hidtil største triumf, da hun vandt World Cup-stævnet i Miami, USA.

Det var Rindoms første World Cup-sejr i karrieren, og den kom i hus efter en koldblodig præstation i det altafgørende Medal Race, hvor positionerne mellem de forreste i den samlede stilling skiftede flere gange undervejs. Rindom lå midt i feltet gennem det meste af sejladsen, men rykkede frem til sidst og gik i mål på en tredjeplads.

Det var nok til at distancere de to nærmeste konkurrenter i den samlede stilling, hollandske Marit Bouwmeester, der er regerende verdensmester og belgiske Evi van Acker, nummer tre ved VM. 

I front gennem stævnet
Anne-Marie Rindom fik en flyvende start på World Cup-stævnet med tre prikker plus en 3. og en 5. plads i de fem første sejladser. Efter en 7. plads i sjette sejlads dykkede hendes resultater med placeringer som 11, 14 og 12, hvilket betød, at hun før Medal Race var indhentet af forfølgerne.

Men da det gjaldt til sidst, fandt Rindom igen sit bedste frem - og kunne sejle over målstregen i bevidstheden om, at de nærmeste konkurrenter lå bagved.

"De betyder SÅ meget, fordi jeg aldrig før har vundet en World Cup. Det har været en fantastisk uge," siger Anne-Marie i denne video, hvor der også er billeder fra finalesejladsen 

Tredjeplads til Warrer og Thomsen
De danske sejlere hentede yderligere en podieplacering ved World Cup-stævnet i Miami. I 49er-klassen sluttede Jonas Warrer og Anders Thomsen på en samlet tredjeplads.

De danske VM-sølvindere fra 2014 vandt lørdagens Medal Race – men lidt for store udsving i resultater tidligere på ugen betød, at den samlede førsteplads var uden for rækkevidde.

Se Medal Race-video med glimt af Warrer og Thomsen på vej mod sejr.

Jena og Katja nummer fire
I 49erFX sluttede Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen på en samlet fjerdeplads - efter en serie med otte top 10-placeringer, men også fire placeringer uden for top 20.

De danske VM-sølvindere, Ida Marie Baad og Marie Thusgaard – kåret som Årets Fund i dansk idræt i 2014 – blev nummer 11. En placering, der skal ses i lyset af, at Ida Marie Baad har været ude med en fodskade siden november.

Fleischer rykker!
Værd at bemærke er også den unge RS:X-surfer Sebastian Fleischer, der hele tiden rykker tættere på verdenseliten.

I Miami sluttede Fleischer på en 13. plads – efter at have imponeret med flere top 5-placeringer i de indledende sejladser.