Dansk Sejlunion24. januar 2015 21:38 af Henrik Tang

Kitesurf Instruktør kursus 2015

www.cabrinhakites.com
Foto: www.cabrinhakites.com

Hvis du vil uddannes som kitesurf instruktør i 2015, kommer tilbuddet i april

I foråret 2012 tog Dansk Sejlunion og den landsdækkende klub Kiteboarding Danmark initiativ til at etablere en national standard for hensigtsmæssig instruktion i kitesurfing ved at uddanne kitesurf-instruktører og at certificere kommercielle kiteskoler og klubber med høj undervisningskvalitet.

Stort antal instruktører på få år

På blot tre år har over 100 instruktører deltaget på Dansk Sejlunions uddannelse, hvoraf en stor del af kursisterne har opnået kompetencer til at være certificeret kitesurfinstruktør.

Dansk Sejlunion stiller en række krav til instruktører for at opnå certificering. At blive certificeret instruktør betyder bl.a., at instruktøren - udover at have bestået det teoretiske kursus - har gennemgået et praktisk forløb, hvor instruktørens pædagogiske og tekniske kompetencer er blevet vurderet og godkendt af Dansk Sejlunions eksterne eksperter inden for området.

Desuden har både klubber og kommercielle kiteskoler mulighed for at blive certificeret af Dansk Sejlunion. At få status som ”Dansk Sejlunion Certificeret Kiteskole” kræver bl.a., at kommercielle kiteskoler efterlever Søfartsstyrelsens regler for  kommerciel oplæring i sejlads, og desuden har Dansk Sejlunion en række specifikke kitesurf-relaterede kriterier, som skal opfyldes, hvilket gælder både klubber og kommercielle kiteskoler.

Dansk Sejlunion samarbejder med størstedelen af alle kiteskoler i Danmark, herunder klubber, efterskoler, højskoler og kommercielle udbydere af kitesurfing-kurser for begyndere.

Instruktørkursus i 2015

I 2015 afvikler Dansk Sejlunion ét "Kitesurf Instruktør" kursus. Kurset løber af stablen d. 18.-19. april på Dalum Landbrugsskole. Tilmeldingsfristen er d. 2. april. Beståede deltagere har herefter mulighed for at opnå Dansk Sejlunions certificering ved et efterfølgende individuelt praktisk kursus.

Tilmeld dig det teoretiske Kitesurf Instruktør kursus ved at trykke på banneret øverst til højre.

Se mere om Dansk Sejlunions Kitesurf Instruktøruddannelse ved at trykke på bannere herunder.

Se desuden artikel om hensigtsmæssig instruktion i kitesurfing i et tidligere nummer af Dansk Sejlunions medlemsblad SEJLER her