Dansk Sejlunion5. november 2014 16:54 af Flemming Ø. Pedersen

VM for store kølbåde kommer til København

Arkivfoto fra ORCi VM i Kiel 2014. Foto: Pavel Nesvadba/ORC

Der venter et spektakulært syn, når ORCi VM med over 120 både kommer til København i 2016. KDY og Egå Sejlklub arrangerer stævnet, der afvikles fra Tuborg Havn.

Onsdag ved middagstid offentliggjorde ORC (Offshore Racing Congress) endeligt, at ORCi Verdensmesterskabet i 2016 er tildelt Kongelig Dansk Yachtklub (KDY) og Egå Sejlklub.

Beslutningen vakte selvfølgelig stor glæde i den danske lejr. De to klubber har sammen med Sport Event Danmark, Wonderful Copenhagen og Dansk Sejlunion arbejdet på dette igennem det sidste års tid. 

I en pressemeddelelse fra KDY gratulerer Bruno Finzi, formand for ORC, Egå Sejlklub og KDY med det kommende værtskab.

Lokalitet, erfaring og spændende landprogram
"Deres (klubbernes, red.) stærke kapsejladserfaring, fremragende lokalitet og spændende forslag til landprogram var de afgørende faktorer for, at kongressen bifaldt klubbernes bud. I lyset af den øgede popularitet, ORCi oplever i østersøregionen, har vi stor tillid til, at 2016 VM i Tuborg Havn vil forstærke den positive udvikling ved at give alle de deltagende hold en oplevelse af høj kvalitet i land og på vandet,” siger Bruno Finzi.

Formand for Dansk Sejlunion, Hans Natorp, siger om værtskabet:

"Danmark er en af verdens førende sejlsportsnationer – og vores erfarne sejlklubber og frivillige ledere er højt respekterede som arrangører af vigtige mesterskaber i sejlsporten. Derfor er det glædeligt og også helt naturligt, at KDY og Egå Sejlklub kan trække så væsentligt et mesterskab som VM i storbådssejlads til Danmark.”

Danmark tiltrækker flere events 
Direktør Lars Lundov, Sport Event Denmark, supplerer:

”I kølvandet på det netop vundne ISAF VM for de olympiske bådklasser i 2018 har vi igen har været i stand til at tiltrække et af sejlsportens spektakulære events til Danmark. Danmark er som eventdestination rykket gevaldigt op ad den internationale rangliste – også når det gælder sejlsport.”

120-140 både til start
ORCi VM skal afvikles fra Tuborg Havn, hvor der er plads og gode forhold til de ventede 120-140 deltagende både med op til 1.400 sejlere. Selve stævnet kommer til at løbe af stablen 15.–24. juli 2016 og indgår samtidig i fejringen af KDYs 150 års jubilæum.

KDY's adm. direktør Christian Lerche stod for klubbernes eventpræsentation over for ORC.

"Det bliver et fantastisk og spektakulært stævne. Jeg er rigtig glad for, at vores forslag blev godt modtaget. Tuborg Havn, Øresund og København blev vurderet til at udgøre de helt rigtige rammer for et så stort sejlsportsarrangement for store både, og vi blev anerkendt for at have tilstrækkelig erfaring og ressourcer til at løfte opgaven,” siger Christian Lerche.

Michael Quist, Egå Sejlklub, tilføjer:

”Antallet af danske både, som sejler efter ORCi, er inde i en positiv udvikling. Med tildelingen af VM til Danmark forventer jeg, at endnu flere danske bådejere vil måle deres både under ORCi, så de kan deltage i VM,” siger han.

I forbindelse med årsmødet i ORC/ISAF i Palma har Dansk Sejlunion nomineret netop Michael Quist til at være officielt medlem af ORC. Nomineringen er muliggjort af det stigende antal danske både, som sejler under ORCi.

Fakta om VM 
ORCi er en international teknisk måleregel, som gør det muligt for forskellige både at konkurrere mod hinanden efter handicap. De deltagende både er mellem 30 og 66 fod og har op til 15 besætningsmedlemmer om bord.

VM-sejladserne afvikles på tre baner mellem Tuborg Havn og Taarbæk – dertil kommer to distancesejladser i Øresund.  I 2014 blev ORCi VM gennemført i Kiel med 151 deltagende både. I 2015 er Barcelona værtsby.