Dansk Sejlunion23. oktober 2014 11:08 af Flemming Ø. Pedersen

Nyt byggeri skal løfte søsporten i Frederikssund

Skitse over det kommende ungdomscenter for søsport i Frederikssund.

Ungdomsejlere og søspejdere får markant bedre rammer med et nyt ungdomscenter, der efter planen kan tages i brug fra sommeren 2016.

Sejlsporten for børn og unge i Frederikssund har udsigt til et markant løft, når et nyt ungdomscenter for søsport efter planen er klar til brug fra sommeren 2016.

Frederikssund Kommune har afsat 5,5 mio. kr. til centret, der består af et sejlskur på 200 kvm. foruden ungdomslokaler og omklædning på i alt 180 kvm.

”Frederikssund er en kommune med en stærk sejlsportshistorie og et blomstrende ungdomsmiljø i sejlklubberne, så derfor glæder det mig naturligvis ekstra meget, at vi med det kommende center både kan sikre nuværende og kommende sejlere et rigtig godt samlingspunkt,” siger Morten Skovgaard (V), formand for Fritidsudvalget i Frederikssund Kommune, i en pressemeddelelse fra Frederikssund Sejlklub og Marbæk Sejl- og Motorbådsklub.

"Utopisk vision"
Bevillingen til ungdomscentret kommer oven på en årelang indsats for at forbedre sejlsprtens nuværende rammer, som med klubbernes egne ord består af ”et lille, gammelt, koldt skur og tre containere”.

”Det er med stor tilfredshed, at vi er nået fra dét, som mange så som en ”utopisk vision” til her, hvor det er på vej til at blive en realitet,” siger Christian Hangel, juniorleder og bestyrelsesmedlem i Frederikssund Sejlklub.

”Det er resultatet af ti års målrettet arbejde fra mange sider, og vi håber, at både tankerne om at løfte mere i fællesskab, og det at skabe aktiviteter, der rækker ud over eget ”søgelænder”, kan inspirere til, at man også andre steder kan give sejlerlivet og ikke mindst ungdomsarbejderne en tiltrængt fornyelse,” siger han videre.

Søspejdere er med
De kommende brugere af ungdomscentret tæller foruden sejlklubberne også søspejderne fra Det Danske Spejderkorps. Også Frederikssund Lystbådehavn har givet sin fulde støtte til projektet.

I det kommende år vil arbejdet med at sikre de planmæssige forudsætninger for søsportscentret ske sideløbende med, at Frederikssund Kommune færdigudvikler projektet.

Håbet er, at centret delvist kan tages i brug allerede fra sommeren 2016.