Dansk Sejlunion26. oktober 2014 16:52 af Flemming Ø. Pedersen

Fem nye klubber klar til Sejlsportsligaen 2015

Skærbæk Bådeklub - vinder af kvalifikationsstævnet. Sejlerne er normalt mest til flerskrogssejlads, en J/70'er havde de aldrig prøvet før denne weekend.

Skærbæk, Horsens, Lynæs, Frederikshavn og Hadsund bliver de fem nye klubber, når Sejlsportsligaens 2015-sæson går i gang. Tæt opløb om pladserne ved stævnet i Svanemøllen.

Efter 27 sejladser blev det søndag eftermiddag afgjort, hvilke fem klubber der tager oprykningspladserne i Sejlsportsligaen 2015. 

Trods pres bagfra, så lykkedes det for alle de fem klubber, der førte an lørdag, at holde skansen gennem de tre afsluttende flights søndag.

Skærbæk Bådeklub sluttede øverst på podiet med 22 point - bl.a. takket være fire førstepladser undervejs. 

"Ret godt"
"Vi kom fra Jylland lørdag formiddag og satte os ned i en J/70 for første gang fire minutter før start. På den baggrund, synes vi, det er gået ret godt," sagde skipper Henrik Bøje med jysk underdrivelse i stemmen.

"Det har været et stævne med mange dygtige sejlere. Man skal være skarp, især i starterne og ved de første mærkerundiger. Vi havde et mål om at holde os ude af problemer - og vi har ikke fået en eneste straf undervejs - det har været med til at hjælpe os godt på vej," sagde han videre og tilføjede: 

SMS til formanden
"Vi har lige sendt formanden en sms og bedt ham lade hatten gå rundt i klubben. I første omgang skal vi lige have skaffet nogle penge til at stille op i ligaen."

Med en 1. og to 2. pladser søndag sejlede Horsens Sejlklub sig ind på en sikker ligaplads. Horsens og Sejlklubben Lynæs sluttede begge med 23 point - efter helt identiske serier.

Begge havde også en 2. plads fra sidste sejlads, derfor blev det Horsens' 2. plads over for Lynæs' 6. plads i næstsidste sejlads, der afgjorde deres indbyrdes placering til fordel for Horsens.

De sidste to ligapladser tilfalder Frederikshavn Sejlklub og Hadsund Sejlklub. 

Jysk dominans
Stævnet blev således en stærk markering fra de jyske sejlklubber, der tog fire ud af fem oprykningspladser. Eller med andre ord - fire af de syv jyske klubber, der deltog, kunne sætte kursen vestpå fra Svanemøllen med en ligabillet i tasken. 

Lige uden for top-5 må især Holbæk Sejlklub ærgre sig - efter at have misset oprykning med blot et enkelt point. Yachtklubben Furesøen, der stillede med fire helt unge 29er-sejlere, manglede to point i at rykke op. 

Se alle resultater fra kvalifikationsstævnet