Dansk Sejlunion14. september 2014 23:09 af Flemming Ø. Pedersen

VM - Fleischer tager kæmpehop frem i feltet

Sebastian Fleischer. Arkivfoto: OnEdition

RS:X-surfer Sebastian Fleischer blev nummer 4 og 7 i søndagens to sejladser. Samlet rykker han frem til en 19. plads. OL-billetten er inden for rækkevidde.

RS:X-surfer Sebastian Fleischer fik lørdag en frustrerende start på VM i Santander. To gange i dagens løb lå han nummer to i feltet - i sejladser, der senere blev skudt af som følge af vindforholdene.

Til gengæld måtte han tage til takke med placeringer som 15 og 25 i de to sejladser, der blev ført til vejs ende. 

Søndag var ærgrelserne ikke desto mindre rystet af, og den unge nordsjællænder havde en fremragende dag med placeringer som 4 og 7, hvilket rykker ham hele 16 pladser frem i stillingen til en 19. plads.

I OL-perspektiv er Danmark lige nu 12. bedste nation i kraft af Fleischer fremryk i tabellen. Der er 18 OL-pladser på højkant ved VM, så mulighederne for at få billetten til Rio sikret, ser ganske lovende ud.

Hviledag inddraget
Mandag var egentlig sat ind som surfernes hviledag. Men fordi der skal afvikles mindst fem sejladser før opdeling i guld- og sølvfelter, er hviledagen inddraget, og RS:X'erne skal på vandet igen. Hviledagen er skubbet til tirsdag i stedet.

I kvindernes RS:X fik Lærke Buhl-Hansen søndag placeringer som 12 og 15. Desværre tyder det på, at hun med sin samlede placering som nummer 32 lige præcis ikke kommer med i guldfeltet. Én placering bedre, og hun havde været med i første gruppe - og dermed den fortsatte chance for at nå en OL-kvalifiaktion. 

Kun én sejlads i Laser-klasserne
I Laser Radial måtte sejlerne tilbringe over seks timer på vandet - for til sidst, da der kom tordenbulder i luften, at blive sendt i havn med blot en enkelt gennemført sejlads.

Anne-Marie Rindom sluttede på en 12. plads. Samlet er hun nummer 16. 

"En meget tung dag her ved VM. Heldigvis er pointene tætte, så alt er åbent endnu," skriver Rindom på facebook. 

Sarah Gunni faldt tilbage søndag, da hun efter en dårlig start i den enlige sejlads måtte indkassere en placering som nummer 57. Samlet er hun nummer 20.

Også i mændenes Laser blev der blot gennemført en enkelt sejlads. Thorbjørn Schierup var én blandt 11 sejlere, der blev noteret for en tyvstart. Det sender ham på lidt af en rutchetur ned ad rangstigen til nummer 45 samlet.