Dansk Sejlunion7. september 2014 18:39 af Flemming Ø. Pedersen

Hellerup er dansk mester for klubhold 2014

Formand i Hellerup Sejlklub, Jesper Kamp Nielsen, flankeret af de fire vindersejlere - alle gennemvædet af flaskesprøjt.

Hellerup i særklasse. Unge KDY-drenge sikrer 2. plads til klubben. Slutspurt sender Kerteminde op på 3. plads - efter tættest mulige opløb.

Sejlsportsligaens første sæson sluttede søndag eftermiddag med Hellerup Sejlklub øverst på podiet som suveræne danske mestre for sejlklubber. 

Mads Christensen, Ida Hartvig, Trine Abrahamsen og Casper Peetz var de fire sejlere, der ikke alene sejlede DM-trofæet i hus - men også var i særklasse ved det afsluttende stævne i Aarhus.

Foruden de fire har også Kristian Kvid Sørensen, Morten Halkier og Christina Otzen siddet i båden undervejs.

"Jeg har prøvet at vinde VM og andre ting i min tid. Men det er første gang, jeg har oplevet nogen komme hen til mig og sige, at VI ligger nummer ét. Jeg er stolt af at have været med til at skabe en følelse af fællesskab i klubben omkring dette her," sagde skipper Mads Christensen - den eneste, der har sejlet alle fire stævner for Hellerup.

"Hellerup er en klub, der gør meget for kapsejlads, og det betyder rigtigt meget for klubben at vinde dette her. Det styrker klubben, og det bliver der brug for, når alle de andre kommer i næste sæson med endnu stærkere besætninger."

"Overordnet kan dansk sejlsport være rigtig stolt af ligaens første sæson. Vi har fået mange unge sejlere tilbage i sporten, og vi har skabt noget rigtig sjov og tæt sejlads. Jeg tror på, at ligaen kan blive en gamechanger for sejlsporten," sagde Mads Christensen.

KDY nummer to
Kongelig Dansk Yachtklub har om nogen demonstreret bredde ved at stille med fire vidt forskellige besætninger ved de fire stævner. 16 sejlere i alt. I Aarhus kom KDY med fire unge matchracetalenter. Resultatet blev en andenplads ved stævnet - og en andenplads som slutplacering.

"Det gik vældig godt, og vi kan være tilfredse, selv om vi også ærgrer os lidt over ikke at vinde," sagde Hans-Christian Rosendahl.

Drama om tredjeplads
Det helt store drama på sidstedagen udspillede sig i kampen om ligaens tredjeplads, der også giver adgang til det kommende Champions League-stævne i København.

Hele fem klubber var med i opløbet. Kaløvig og Aarhus havde det bedste udgangspunkt. Men med tre førstpladser i de tre sidste sejladser kom Kerteminde Sejlklub bagfra og erobrede tredjepladsen til allersidst.

"Det er jo helt fantastisk. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Det havde vi slet ikke regnet med," sagde en lidt hovedrystende skipper Kim Haugaard.    

"Vi valgte at satse på starter i fri luft som det vigtigste. Også selv om andre lå foran os. Det virkede, kan vi se nu," sagde han videre.

Kerteminde har stillet med otte sejlere undervejs med Thomas Møhl som den eneste, der har sejlet alle fire stævner.

Både Kerteminde og Kaløvig sluttede med 50 point. Afgørende for deres indbyrdes placering blev, at Kerteminde som treer i Aarhus havde den bedste stævneplacering af de to - hvor Kaløvig havde en femteplads i Hellerup som bedste resultat.

Det ultratætte opløb understreges af, at også Aarhus og Skovshoved indtil deres sidste sejlads hver især havde chancen for at indtage tredjepladsen - og champions League-pladsen.

De fem nedrykkere
I modsatte ende af tabellen skulle der findes fem nedrykkere fra Sejlsportsligaen. Skive Sejlklub havde i Aarhus sit hidtil bedste stævne - men må alligevel forlade ligaen.

Det samme gælder for Egå Sejlklub, Sejlklubben Neptun Vejle, Sejlklubben Sundet og Svendborg Sunds Sejlklub.

Vallensbæk Sejlklub sluttede som nummer 13 - den nederste placering, der udløser endnu en ny ligasæson.

De fem nedrykkere bliver afløst af fem nye ligaklubber, der skal findes ved et kvalifikationsstævne sidst i oktober. 15 klubber har i skrivende stund meldt deres ankomst til stævnet.

Inden da skal der sejles Champions Laegue. Her skal Sejlsportsligaens top-tre prøve kræfter med de bedste klubber fra den tyske Segel-Bundesliga foruden klubber fra en række andre lande.