Dansk Sejlunion9. august 2014 12:28 af Flemming Ø. Pedersen

Rindom i tæt medaljekamp i Rio

Anne-Marie Rindom bejler til topplacering i Rio. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Blot to point adskiller de tre bedste før Medal Race ved Laser Radial-klassens test event i Rio. Stævnet slutter lørdag.

Anne-Marie Rindom har ligget i toppen gennem hele test-stævnet, der sejles på de kommende OL-baner i Rio.

Det meste af verdenseliten stiller til start - og med nøjagtigt to år til OL er stævnet derfor en ganske god "midtvejs-indikator" for styrkeforholdene mellem de bedste i Radial-klassen.  

Før lørdagens Medal Race ligger finske Tuula Tenkanen i spidsen foran den belgiske OL-bronzevinder Evi Van Acker - begge med 30 point. 

Anne-Marie Rindom er på 3. pladsen med 32 point. Derefter er der et hop på otte point ned til nummer 4.

I fredagens to sejladser lagde Rindom ud med en 10. plads for dernæst at komme i mål som 3'er. Placeringerne var nok til at konsolidere hendes samlede 3. plads. 

Frustrerende for Gunni
For stævnets anden dansker, Sarah Gunni, sluttede sejladserne fredag med placeringer som 8 og 18 - og en samlet slutplacering som nummer 21 blandt de 25 startende sejlere. 

Hun blev slået tilbage tilbage af både et gult flag og en afblæst sejlads - på et tidspunkt, hvor hun lå helt fremme. Først på ugen blev hun ramt af søsyge og måtte trække sig fra to sejladser.  

"Det har ikke været mit bedste stævne, men jeg følte, at jeg fik vendt tingene i dag (fredag, red.). Og så alligevel var tingene ikke helt på min side.. Men som man siger, heldet følger kun de gode! Jeg ved i hvert fald, hvad jeg skal finpudse frem mod VM i september," skriver Gunni på facebook.