Dansk Sejlunion1. juli 2014 22:13 af

Dansk guld og sølv ved 49er & 49erFX Junior VM

MFPhotography.dk
Christian Peter Lübeck, Ida Marie Baad, Mads Emil Lübeck og Marie Thusgaard Olsen. Foto: MFPhotography.dk

De forsvarende europamestre i den olympiske klasse 49erFX, Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, vinder Junior VM (U24) ud for Aarhus efter langtrukken finale. Mads Emil og Christian Peter Lübeck vandt sølv i 49er-klassen.

Landsholdssejlerne Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen levede op til favoritværdigheden endnu engang ved et stort mesterskab på hjemmebane. Efter overbevisende sejlads i de indledende runder mistede besætningen dog overblikket i tirsdagens første af tre finalesejladser og sluttede sidst.

”I første finalesejlads mister vi overblikket før start og har svært ved at finde rundt på banen. Så vi taber den første sejlads, men jeg synes egentlig, vi kommer rigtig godt efter det i de to næste sejladser,” forklarer gast Marie Thusgaard Olsen.

Med en førsteplads i anden finalesejlads var mesterskabet sikret. Alligevel valgte de aarhusianske sejlere at fortsætte den flotte sejlads med en afsluttende tredjeplads.

”Det er simpelthen så fedt og så her på hjemmebane foran så mange man kender, og med tilskuerbåde på vandet der hepper på os – det er virkelig en stor oplevelse. Man får sådan en helt speciel følelse i maven, når det er man vinder. Det er bare vildt fedt,” siger skipper Ida Marie Baad om oplevelsen med stor lokal opbakning på land og vand.

Sølv til brdr. Lübeck
49er-klassen nåede aldrig at få gennemført deres finalesejladser. Den lange ventetid lagde et stort pres på Mads Emil og Christian Peter Lübeck der ikke havde mange point til forfølgerne.

Forløsningen kom for de to Hellerup-sejlere, da finalesejladserne sent tirsdag blev opgivet og sølvmedaljerne var i hus.

”Det har været utrolig kaotiske forhold her på Aarhusbugten med rigtig store vindspring - det har handlet om at holde tungen lige i munden, og det synes jeg, vi har formået at gøre. Vi havde regnet med at tage en medalje, men hvilken karat det blev, det vidste vi ikke helt, så vi er fint tilfredse med en sølvmedalje,” siger skipper Mads Emil Lübeck.

Fra den 8. juli stiller både Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, der skal  forsvare deres titel, og Mads Emil og Christian Peter Lübeck op til EM i Helsinki. Til september gælder det VM i Santander, Spanien, hvor OL-nationspladserne er på spil i de ti olympiske klasser.

Se resultater, videoer og flere billeder fra Junior VM'et i Aarhus på stævnesiden.