Dansk Sejlunion15. juni 2014 10:50 af Flemming Ø. Pedersen

Radial EM slut: Rindom nr. 8, Gunni nr. 20

Anne-Marie Rindom - bedste dansker ved EM i Kroatien. Foto: Mick Anderson

Lasersejlernes EM sluttede uden sejladser på sidstedagen. Anne-Marie Rindom slutter som bedste dansker på en 8. plads.

Blot seks sejladser hen over ugen lykkedes det at afvikle ved Laserklassernes europamesterskaber i Split, Kroatien. 

Mangel på vind har præget de fleste dage, og symptomatisk blev stævnet afblæst lørdag uden én eneste sejlads. Over stævnets sidste tre dage lykkedes det blot at få en enkelt sejlads i hus i hver af de to klassers guldfelter.

I Laser Radial sluttede Anne-Marie Rindom på en 8. plads som bedste dansker.

"Jeg er faktisk godt tilfreds. Det er ikke en medalje, men jeg føler, at jeg har været med i kampen hele vejen igennem," skriver Rindom på facebook og tilføjer:  

"Det er ærgerligt, at vi ikke kunne slutte med nogle gode sejladser, men sådan er det en gang imellem i sejlsport."

Rindom vandt en sejlads og havde også gode placeringer som 4,5 og 7 undervejs. To tunge placeringer som 21 og 22 til sidst spolerede hendes medaljemuligheder.

For Sarah Gunni blev EM en lidt frustrerende oplevelse med både op- og nedture.

En 1. og en 3. plads undervejs blev suppleret af placeringer som 28, 30 og 32 - foruden en mellemgod 15. plads. Samlet set slutter Gunni på en 20. plads. 

"Jeg har sejlet mit mest ustabile nogensinde. Resultatmæssigt var to sejladser rigtig gode, en acceptabel og tre dårlige. Det viser mig, at det sagtens kan gå rigtig godt, og jeg kan uden problemer blive i toppen af feltet. Desværre kan jeg også ligge bag i feltet, og ikke sejle mig særlig meget op. Jeg skal arbejde på at hæve mit bundniveau og hente den meter, som gør forskellen i sidste ende," skriver Sarah Gunni på facebook, hvor hun også konstaterer, at 20. pladsen "er langt fra mit mål og mine placeringer de to sidste år (4 og 8)."

"Jeg føler fortsat et behov for timer i jollen for at finpudse min teknik, men det er især det mentale game, der er afgørende for mig nu," skriver Gunni videre. 

Det understreger de vanskelige forhold i Split, at den mangedobbelte verdensmester Robert Scheidt måtte tage til takke med en 5. plads i Laser Standard.

Ingen danske sejlere var til start i Standard - det vil de næppe ærgre sig over, set i lyset af forholdene i Kroatien...