Dansk Sejlunion2. juni 2014 15:19 af

Nye sportsbådsejlere på vandet under Sportsbåd Open

Per Heegaard
Mikkel West-Nørager, Mikkel Kildemoes og Allan Mogensen fra Hellerup Sejlklub vandt CB66-klassens Sportsbåd Open. Foto: Per Heegaard

Trods weekendens lette vinde fik sportsbådklasserne J/80 og CB66 gennemført masser af sejladser i den første udgave af Sportsbåd Open i Rungsted.

Med ikke mindre end otte sejladser om lørdagen levede Sportsbåd Open op til CB66-klassens koncept om hurtige og tætte sejladser. Med 17 både på startlinjen var der masser af udfordringer for de rutinerede og nye CB66-sejlere.

”Klassen havde helt nye besætninger med til stævnet i Rungsted. Vi startede allerede weekenden inden med træningslejr, hvor de bedste besætninger hjalp nye og mindre erfarne besætninger med trim og teknik i de sjove sportsbåde. Det giver en rigtigt godt sammenhold i klassen,” fortæller Line Markert, bestyrelsesmedlem i CB66-klassen.

I J/80-klassen stillede 10 både til start i stævnet der tæller som del af klassens rangliste. Her vandt Sønderborg-båden med skipper Flemming Djernæs. I CB66-klassen lagde Hellerup-båden med skipper Mikkel West-Nørager hårdt ud med tre førstepladser – en føring der holdt til efter søndagens enlige sejlads.

Årets fire afdelinger af Sportsbåd Open sejles samtidig med Sejlsportsligaen, hvor alle sejlerne mødes til fest på land efter sejladserne. Næste Sportsbåd Open afholdes i Sønderborg 21.-22. juni.

Se resultater m.m. på sejlsportsligaen.dk/sportsbaad-open