Dansk Sejlunion30. maj 2014 23:48 af Flemming Ø. Pedersen

Hans Natorp: Stor oplevelse at følge ligastart

J/70'erne pakkes ned efter første ligadags sejladser. Foto: Dansk Sejlunion.

Dansk Sejlunions formand glæder sig over de nye fællesskaber, som ligaen ser ud til at skabe på tværs af aldre, klubber og klasser.

”Det er en stor oplevelse at se, hvordan ligaen bringer sejlere sammen på en måde, som vi ikke normalt ser i sejlsporten,” siger Dansk Sejlunions formand, Hans Natorp, der følger ligasejladserne i Rungsted på tæt hold.

”I ligaen er vi væk fra spørgsmålet om, hvilke klasser man sejler i. Det er fantastisk at se, hvordan unge 49ere og erfarne H-bådssejlere arbejder tæt sammen for at præstere bedst muligt for klubholdet. At bringe klubfølelsen i fokus på tværs af alder og bådklasser er noget af det allervigtigste, som ligaen tilfører,” siger Hans Natorp.

Festen udvides 
I løbet af weekenden udvides ligastævnet med Sportsbåd Open – et stævne for henholdsvis Melges 24, J/80 og CB66.

”Dermed får vi den store sejlsportsfest, der favner hele sportsbådsmiljøet. Selvom ligaen er omdrejningspunktet, så kan den ikke stå alene. Vi har brug for et øget på sportsbådssejlads som helhed for at skabe grobund for tilgang af nye, unge sejlere i klubberne,” siger Hans Natorp.