Dansk Sejlunion2. april 2014 10:06 af Flemming Ø. Pedersen

Syv danske både i top-15 på Mallorca

Nacra 17-båden med Lin Ea Cenholt og Anders Thomsen har ikke fået den bedste start på Mallorca - med en foreløbig placering som nummer 46. Foto: Martinez Studio.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard ligger nummer fire i 49erFX - bedste danske placering efter to dages World Cup Sejladser ud for Palma.

Europamestrene Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er kommet bedst fra start blandt de danske både ved Trofeo Princesa Sofia på Mallorca.

Efter to dages sejladser ligger danskerne på en fjerdeplads – efter at have sejlet en stabil serie med foreløbigt fem top-ti placeringer ud af fem mulige. 

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen lå helt fremme efter førstedagen, men et par tunge placeringer har sat dem lidt tilbage, de ligger nummer 15 efter to dage – én placering bag den tredje danske båd med Anne-Julie og Maiken Foght Schütt.

Prik til Jonas og Peter
I 49er rundede Jonas Warrer og Peter Lang tirsdagen af med en prik – efter en 17. plads i sejladsen forinden. Samlet ligger de nummer otte. Mads Emil og Christian Peter Lübeck sluttede stærkt tirsdag med to 4. pladser, der sendte dem op som samlet nummer 14.

Også i Laser Radial er der to danske både i top-15. Sarah Gunni ligger nummer 11 og Anne-Marie Rindom er nummer 15.

Let vind og udsættelser
Tirsdagen var præget af let vind, der udskød sejladserne fra tidligt på dagen. Først ved 14-tiden blev felterne skudt af sted – i blot to-tre s/m vind, der hen over eftermiddagen tog lidt til i styrke. Sejladserne fortsatte indtil omkring 19.30. 

I Nacra 17 ligger Allan Nørregaard og Line Just på en 22. plads efter fem sejladser. Anne-Line Lyngsø og Søren Kristensen er som nummer 43 næstbedst blandt de fire danske Nacra-besætninger i feltet.

Stabil surfer
I RS:X har Sebastian Fleischer leveret en stabil serie indtil nu i sin startgruppe med fem placeringer mellem 10 og 13. Samlet er han nummer 26 ud af 72 startende surfere. Hos kvinderne er Lærke Buhl-Hansen nummer 27 blandt 56 til start.

I Finnjollen kom Mads Bendix flot fra start mandag – med blandt andet en 5. plads i en af sejladserne. Tirsdag faldt han lidt tilbage, men er dog stadig nummer 27 i et felt med hele 92 startende både.

Se alle resultater fra Trofeo Princesa Sofia