Dansk Sejlunion17. april 2014 16:34 af Henrik Tang

Påsketræning for unge sejlere

Hellerup Sejlklub
Foto: Hellerup Sejlklub

I påskeferien har flere klubber afviklet camps og træningslejre med stor deltagelse

En del sejlere drager traditionelt sydpå for at træne i påsken. Fx er der ofte en del Laser-sejlere, 29’ere og E-joller af sted til koordineret træning sydpå, fortæller Dansk Sejlunions talentudvikler, Jan Christiansen. 

Ved siden af de gode træningssamlinger i fx Sydfrankrig og på Gardasøen, har der imidlertid også været gode træningstilbud under de hjemlige himmelstrøg i påskeferien.

Effektiv træning i Danmark

Jan Christiansen fortæller om Dansk Sejlunions påsketræningslejr i Hellerup Sejlklub:

”Det er jo altid fedt at komme sydpå og træne i påsken. Men man behøver langt fra at tage sydpå for at kickstarte sæsonen. Vi kan nemt samles til effektiv træning herhjemme, hvor vi kombinerer træningen på vandet med sociale aktiviteter som hockey, opvarmning, fælles spisning og hygge om aftenen.

På Dansk Sejlunions påsketræningslejr har jeg kunnet mærke på sejlerne, at de er vilde efter at komme i gang med sæsonen. Og det er min klare fornemmelse, at alle sejlerne har oplevet, at vores dygtige trænerteam er kommet godt omkring hver enkelt sejler på træningslejren. Jeg mener, det er vigtigt, at vi kan levere god træning herhjemme i påsken, så der både er noget for dem, der tager sydpå, og for sejlere, som ikke har den mulighed. Det er også virkelig godt, at flere klubber laver camps og træning i påsken, så der er aktiviteter for unge sejlere tidligt på sæsonen”, slutter Jan Christiansen.

Over 150 sejlere til påsketræning

Frederikssund/Marbæk Juniorsejlcenter, Kaløvig Bådelaug, Sejlklubben Køge Bugt og Skive Windsurfing klub er eksempler på klubber, der afvikler camps eller koordineret træning for unge sejlere i påsken.

Med stor geografisk spredning har den samlede deltagelse i træningslejrene haft en samlet deltagelse på over 150 unge sejlere.

Se galleri fra påsketræningslejre herunder (opdateres).

Påskelejre 2014