Dansk Sejlunion21. januar 2014 14:39 af

Warrer/Lang vinder årets første stævne

Flemming Ø. Pedersen
Foto: Flemming Ø. Pedersen

En sejr ved de Nordamerikanske mesterskaber giver optimal forberedelse for 49er-sejlerne Jonas Warrer og Peter Lang forud for World Cuppen i Miami.

Med stabil serie lå Jonas Warrer og Peter Lang sikkert i spidsen for mesterskabssejladserne i Miami der er opvarmning til næste uges World Cup. Men en 17. plads i syvende sejlads sætte danskerne under pres – der var ikke råd til flere fejltrin hvis sejren skulle sikres.

Med en afsluttende serie på en 3. og 2. plads var der ikke megen rysten hos danskerne der vinder mesterskabet med et forspring på 12. point. Mads Emil og Christian Peter Lübeck sluttede på 10. pladsen og Jonathan Bay og Christopher Thorsell sluttede på 15. pladsen.

Tæt på dansk podieplacering hos 49erFX
Blandt de 29 49erFX’eren klarede Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen sig bedst med en samlet 4. plads. Jena Mai Hansen og Katja Salskov Iversen sluttede på 10. pladsen og Maiken og Anne Julie Schütt på 15. pladsen.

I den nye olympiske flerskrogsklasse Nacra 17 havde de tre nye danske konstellationer det svært. Der var lyspunkter i enkelte sejladser, men i det samlede resultat blev det til en 14. plads til Allan Nørregaard/Line Just, 18. plads til Lin Ea Cenholt/Anders Thomsen og 21. plads til Anne-Line Thomsen/Søren Kristensen.

Årets første World Cup
På mandag skydes årets første World Cup-stævne i gang med deltagelse af sejlere fra over 50 nationer. Ud over de ovennævnte danske sejlere deltager også de danske Laser Radial-sejlere Sarah Gunni og Anne-Marie Rindom.

Nyt World Cuppen vil løbende kunne følges her på sejlsport.dk.

Se flere resultater fra de Nordamerikanske mesterskaber her…