Dansk Sejlunion7. august 2013 23:07

Nations Cup – Sehested med perfekt start

Fire sejre ud af fire mulige for den danske topbesætning. Også Lotte Meldgaard er ubesejret efter første dags matchracesejlader i Middelfart. Se video med dagens højdepunkter.

Nicolai Sehested har lagt sig helt i front efter første dags sejladser ved matchracestævnet Nations Cup, der sejles i Middelfart - og er en af årets største sejlsportsbegivenheder i Danmark.

Fire sejre i fire matcher er resultatet efter første dag for den danske topbesætning. Også svenskeren Victor Ogeman er ubesejret efter tre matcher.

Også Rasmus Viltoft, der blandt andre har OL-sejleren Michael Hestbæk med i besætningen, kom godt fra start med tre sejre og blot et enkelt nederlag - i den rent danske match mod Sehested.

Yderligere to besætninger har fire sejre og et enkelt nederlag - den brasilianske båd med Henrique Haddad ved roret og den japanske med Wataru Sakamoto som skipper.

Meldgaard med tre sejre
Kvindeklassen tæller blot fire både. Danske Lotte Meldgaard, der har samlet en besætning med blandt andre OL-sejleren Lene Sommer, har tre sejre ud af tre mulige efter første dag.

Kronprinsen sejler
Nations Cup fortsætter torsdag, hvor der er lagt op til en spektakulær begivenhed, når HKH Kronprins Frederik udfordrer Nicolai Sehested.

Nok ser opgaven svær ud for den sejlsportsglade kronprins - dog stiller han til lejligheden op med en stjernebesætning bestående af Jesper Bank og hans to gaster fra guldsolingen ved OL i 2000, Henrik Blakskjær og Thomas Jacobsen - foruden 49er-sejler og OL-bronzevinder Peter Lang, der stammer fra Middelfart.  

Se video med dagens højdepunkter.

Billedet: Dagens danskeropgør mellem Nicolai Sehested og Rasmus Viltoft - med førstnævnte som vinder. Foto: Jess Anderson