Dansk Sejlunion17. juli 2013 09:07

Slotsgaard bedst fra start ved Laser U21 VM

Førstedagen til Laser U21 VM var præget af svingende resultater af danskerne i let til mellem luft med mange vindskift.

De danske Laser-sejlere fik tre sejladser under svære og lette vind forhold på Balatonsøen tirsdag, fortæller Jens Thurøe, fra Kerteminde Sejlklub, som er med sejlerne i Ungarn.

Bedste dansker er Sofie Slotsgaard i Laser Radial på en 19. plads efter førstedagen. Hos drengene blev det til svingende resultater, hvor Stig Steinfurth ligger 26, Martin Jessen 33, Victor Thurøe 76 og André Højen 92 ud af de 138 startende Laser Standard joller.

Træner: Løbet hurtig kørt
Sejladserne var præget af meget store trykforskelle på banen samt vindskift op til 30-35 grader. Hvis man ikke var med helt fremme på første halvdel af første opkryds var løbet kørt, forklarede træner for de danske og norske sejlere, Per Moberg, da han netop var kommet på land efter en lang og varm dag på vandet.

Med 69 Laser-joller på startlinjen i hvert felt er det om at komme godt fra start og finde sit spor. Man skal nødvendigvis ikke slå på alle vindspring, men derimod være sikker på at ramme de store tryk og skift som prægede sejladserne gennem hele dagen.

Svage vinde de næste dage
Der bliver sejlet i kun to felter hos både drenge og piger. Guld- og sølv-felterne bliver fordelt inden finalesejladserne på lørdag og søndag. Vejrudsigten for de næste dage er meget svage vinde og meget varmt vejr.

Se alle resultater på stævnesiden balatonlaserworlds2013.com

Foto: Aron Szanto.