Dansk Sejlunion6. juli 2013 19:35

EM-guld inden for rækkevidde

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen tabte lidt af forspringet, men fører stadig klart før sidste dag ved EM i bådklassen 49erFX.

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen går ind til søndagens tre finalesejladser med et forspring på 11 placeringspoint i kampen om Europamesterskabet i 49erFX.

På grund af svag vind lørdag måtte sejlerne vente til ud på eftermiddagen, før sejladserne blev skudt i gang, og det var kun muligt at afvikle to ud af tre planlagte sejladser.

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen hentede en 3. og en 9. plads, hvilket var rigeligt til at forsvare den samlede førsteplads, om end den brasilianske båd - der havde en superdag - er rykket tættere på. 

Starten vigtig
"Bortset fra en lidt dårlig start på anden sejlads, synes jeg, vi sejler fint. Det var sådan en dag, hvor alle sejlede stort set lige hurtigt, så det var virkelig vigtigt at komme godt fra start for at få lidt ekstra fri luft," sagde Ida Marie Baad Nielsen.

"Nu skal vi bare ud og vise i morgen (søndag, red), hvem der er de bedste. Vi tror virkelig på det - det skal vi gøre - men vi ved også, at det bliver svært. Jeg håber virkelig, vi får stabil vind i de ti minutter, som sejladserne varer. Ellers bliver det for tilfældigt," sagde Ida Marie Baad Nielsen. 

I den brasilianske båd på andenpladsen hedder den ene af besætningsmedlemmerne Martine Grael. Hun er datter af den femdobbelte OL-medaljevinder og sejlsportslegende Torben Grael. 

Jena og Katja tabte lidt
Den anden danske topbesætning med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen faldt lørdag tilbage fra en anden- til en fjerdeplads efter en mindre god dag på vandet med placeringer som 6 og 10 blandt de 16 semifinalebåde.

Warrer og Lang hænger på
Også mændene i 49er måtte nøjes med to ud af tre planlagte sejladser. Jonas Warrer og Peter Lang fik en 8. og en 6. plads. De ligger samlet nummer fem og er dermed klar til finalen. De har ti placeringspoint op til en bronzemedalje.

Warrer og Lang bliver eneste danske båd i 49er-finalen. Allan Nørregaard og Anders Thomsen nåede ikke med op blandt de otte bedste - efter placeringer som nummer 13 og 2 i lørdagens sejladser.

Kort, afmærket bane
Finalesejladserne søndag sejles på en kort, afmærket bane tæt på havnepromenaden i Aarhus Havn. For begge klasser er planlagt tre korte sejladser af blot ti minutters varighed. Kun de otte bedste i hver klasse deltager, og der er dobbelt pointgivning efter hver sejlads. Der kan derfor stadig ske store omvæltninger, før de nye europamestre kan kåres.  

Danske placeringer, efter dag 5  
(dagens placeringer)

49erFX
1.   Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (3, 9)
4.   Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen (6, 10)
16. Maiken F. Schütt/Anne-Julie F. Schütt (16, 14)

49er
5.   Jonas Warrer/Peter Lang (8, 6,)
12. Allan Nørregaard/Anders Thomsen (13, 2)

Se alle resultater fra EM. 

Foto: Mick Anderson/Sailingpix.dk