Dansk Sejlunion4. juli 2013 19:34

Dansk EM-føring skrumper

Svag vind gjorde forholdene svære at læse på tredjedagen ved 49er-sejlernes EM. Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen fører stadig i 49erFX – men tabte torsdag lidt af forspringet.

Der er stadig dansk helt i toppen af feltet ved EM i 49erFX. Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen måtte torsdag nøjes med et par lidt beskedne placeringer som nr. 14 og 11 i de to sejladser, som det lykkedes at gennemføre.

"Vinden var ustabil hele dagen, og det var utroligt svært at læse forholdene på banen. Selv om, jeg synes, vi sejler med god fart, så blev vi flere gange overrasket over, hvor trykkene kom," sagde Ida Marie Baad Nielsen.

Mistede 2. plads
I den sidste af dagens sejladser lå danskerne nummer to på hele første omgang, men på andet kryds kom de til at ligge i et vindhul på midten af banen, og derfra kunne de følge konkurrenterne rykke forbi fra fløjene én efter én.

"Jeg tror ikke, der var nogen, der lå fremme hele tiden i dag. De fleste har fået mindst én tocifret placering, så vi kan godt være tilfredse, selv om det er sjovere at vinde sejladserne," sagde Ida Marie Baad Nielsen - onsdag hentede danskerne to 1. og en 2. plads.

Stadig forspring
I den samlede stilling har danskerne stadig et pænt ni points forspring til en brasiliansk båd på andenpladsen.

Også på fjerdepladsen ligger en dansk båd. Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen sejlede sig med en 20. og en 3. plads frem i feltet.

Warrer og Lang disket
Hos mændene havde Jonas Warrer og Peter Lang umiddelbart en god dag med en 2. og en 11. plads.

Desværre fik de efterfølgende en protestsag i mod sig. Den svenske båd nedlagde påstand om, at danskerne i en passage havde berørt deres rorpindsforlænger.

Juryen afsagde kendelse til fordel for svenskerne - hvilket giver Warrer/Lang 32 placeringspoint og sender dem ud af top-ti.

Allan Nørregaard og Anders Thomsen er som næstbedste danske båd placeret som nummer syv. 49er-klassen føres klart af en britisk båd med en new zealandsk på andenpladsen og yderligere en britisk båd som nummer tre.

EM fortsætter fredag.  

Danske placeringer, efter dag 3 
(dagens placeringer)

49erFX
1.   Ida Marie Baad/Marie Thusgaard Olsen (14, 11)
4.   Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen (20, 3)
14. Maiken F. Schütt/Anne-Julie F. Schütt (21, 10)
18. Lin Ea Cenholt Christiansen/Line Just (2, 32)

49er - guldfelt 
7.   Allan Nørregaard/Anders Thomsen (4, 20)
17. Mads Emil Lübeck/Christian Peter Lübeck (8, 23)
18. Jonas Warrer/Peter Lang (2, 11)

49er - sølvfelt
5. Jonathan Bay/Christopher Thorsell (11)
29. Anders Klippenberg/Christian Gormsen (udg.)

Sidste danske besætning med Tobias Hemdorff og Søren W. Kristensen okm ikke på vandet torsdag.

Se alle EM-resultater her...

Foto: Mick Anderson/sailingpix.dk