Dansk Sejlunion21. juni 2013 14:32

Kieler Woche: Over 80 danske både til start

Lørdag begynder den 131. udgave af den nordtyske sejlsportsklassiker i Kiel. Omkring 150 danske sejlere deltager. Dansk Sejlunion kommer med et TORM Meeting Point.

5.000 sejlere, et par tusinde både og 40 klasser. Alting er stort i Kieler Woche - også i 2013-udgaven, der løber i dagene 22.-30. juni. For de olympiske klasser har stævnet i år ændret status fra World Cup-event til i stedet at blive én ud af fem stævner i det nye EUROSAF Champions Sailing Cup.  

Rindom til start
Omkring 150 danske sejlere deltager i årets Kieler Woche, og der er danskere med i omtrent halvdelen af alle klasser. Alle de danske 49er- og 49FX-sejlere bliver hjemme i Aarhus for at forberede sig til EM. Til gengæld er der markante navne til start i en række øvrige klasser.

I Laser Radial stiller OL-sejleren Anne-Marie Rindom op, og det samme gør landsholdskollegaen Sarah Gunni.

Ny i Finnjolle
I Finnjolle har Jonas Høgh-Christensens karrierestop efterladt et tomrum, som den tidligere Laser-sejler Mads Bendix byder ind på. Kieler Woche er hans første internationale start i klassen.

Blandt de mange markante danske navne uden for OL-klasserne er OL-guldvinderen Jørgen Bojsen-Møller, der er tilmeldt i 505 sammen med sin bror Jacob Bojsen-Møller.

Folkefest
Kieler Woche er et at de få stævner i 2013, hvor Dansk Sejlunion har anrettet et TORM Meeting Point som mødested for de mange danskere i konkurrence.

Og selv om der nok skal blive hyggeligt i Meeting Point, så er der som altid meget andet underholdning, musik, kultur, børneaktiviteter osv. at kaste sig over i løbet af den gigantiske nordtyske festuge.

Følg løbende med i resultater og mere for Kieler Woche her...