Dansk Sejlunion27. juni 2013 10:37

EM i Aarhus – danskere går efter guldet

For Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen er målet det øverste trin på skammelen ved EM i 49erFX, der begynder på tirsdag den 2. juli i Aarhus.

Flere danske både bejler til medaljerne, når EM i 49er og 49erFX sejles 2.-7. juli i Aarhus. Det på forhånd bedste bud på en dansk guldmedalje er i 49erFX, hvor Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen har taget flere års samarbejde og succesoplevelser fra 29eren - bl.a. fire VM-titler - med over i 49erFX.

"Vi har to kortsigtede mål. At blive nummer ét til EM og komme i top-tre til VM," siger Marie Thusgaard Olsen til On Sport, der har mødt de to sejlere under forberedelserne til EM.

Selvtillid i top
Danskerne vandt tidligere i år World Cup-stævnet på Mallorca i suveræn stil, og de dominerede også EUROSAF-stævnet i Holland for en måned siden - om end et chancebetonet finaleformat i sidste ende kostede dem førstepladsen.

Nu gælder det EM, der sejles på deres arhusianske hjemmebane - et yderligere argument for at gå ind til stævnet med selvtilliden i top.

"Hvis man kan se, når man sejler at stævne, at det er reaslistisk at vinde - så er der ingen grund til ikke at gå efter det," siger Ida Marie Baad.

Marie Thusgaard supplerer: "Man skal lære at sige sine mål højt, før man kan overbevise andre - og egentlig også en selv - om, at det er dét, der er målet."  

Se indslaget fra On-sport HER.