Dansk Sejlunion14. marts 2013 21:46

Kvinder efterlyses til Nations Cup udtagelse

Nationsudtagelsen til årets Nations Cup i Middelfart sker under matchrace-stævnet Training Race i Skovshoved 13.-14. april.

Nations Cup er en nationskonkurrence i disciplinen matchrace. Udtagne hold fra hele verden vil være klar til kamp i Middelfart fra den 6.-10. august.

For danske besætninger vil udtagelsen om nationspladserne for herrer og damer ske under Grade 4-stævnet Training Race i Skovshoved fra den 13.-14. april. Indtil nu har kun danske herre-besætninger vist interesse.

"Vi efterlyser generelt flere kvinder i matchrace. Før disciplinen kom på OL-programmet i 2012, havde vi flere aktive kvindehold, som trænede i Skovshoved, men nu er der reelt kun et enkelt kvindehold tilbage. Så der er plads til mange flere kvinder, og med mulighed for at kvalificere sig til Nations Cup i Middelfart er det den perfekte anledning til at komme i gang eller tilbage," siger Dorte Mølgaard fra Royal Matchrace Center i Skovshoved.

Invitationer til Training Race udsendes af KDY i den kommende uge. Er du interesseret i at deltage i udtagelsesstævnet læs mere på kdy.dk eller kontakt Dorte Mølgaard på dmk@kdy.dk.

4 danske besætninger kan deltage
Som arrangørnation kan Danmark stille med i alt fire besætninger. Nationspladserne udtages under Training Race, hvor den bedste herre- og dame-besætning vil sikre sig pladserne.

Herudover kan danske besætninger også udtages gennem regionsudtagelsen i Holland i starten af maj. Læs mere om regionsudtagelsesstævnet på sailing.org/nationscup.

Nations Cup
Middelfart er vært for Nations Cup i dagene 6.-10. august. Henholdsvis 16 herre- og dame-besætninger fra hele verden vil deltage. Nations Cup sejles i match28 for damer og DS37 for herrer. Nations Cup afholdes af Match Racing Denmark.

Læs mere om Nations Cup i Middelfart på nationscup2013.dk