Dansk Sejlunion16. februar 2013 09:00

Sejlsport anbefales af IOC

IOC’s Executive Board har besluttet at anbefale 25 sportsgrene – ”core sports” – til OL 2020 til godkendelse på den 125. IOC Session til september 2013 i Buenos Aires, Argentina.

De 25 sportsgrene som IOC's Executive Board har anbefalet er: Atletik, roning, badminton, basketball, boksning, bordtennis, kano/kajak, cykling, ridning, fægtning, fodbold, gymnastik, vægtløftning, håndbold, hockey, judo, svømning, moderne femkamp, taekwondo, tennis, skydning, bueskydning, triatlon, SEJLSPORT og volleyball.
 
Ny OL-sportsgren
IOC Executive Board har samtidig anbefalet, at brydning ikke længere vil være på listen over "core sports", og i stedet komme på den liste med syv idrætsgrene, som Executive Board vil anbefale at den 26. sommer OL-sport vælges fra: Baseball/softball, karate, rullesport, sportsklatring, suqsh, wakeboarding og wushu (kampsport).
 
De 8 sportsgrene skal præsentere sig overfor Executive Board I St. Petersborg i Maj 2013, og her vil blive valgt den sport som vil blive anbefalet til den 125. IOC Session, til tillægssport på 2020 programmet.
 
For at sikre at sommer OL forbliver relevant for sports fans i alle generationer, evaluerer IOC's Programme Commission systematisk alle sportsgrene efter hvert OL.
 
Golf og rugby blev taget med på OL-programmet i 2009 som nye sportsgrene ved OL 2016.
 
Selvom IOC Executive Board indstiller 25 idrætsgrene som "core sports" så vil IOC Session principielt kunne beslutte, at man ikke en bloc til vælge alle 25, men at man i stedet skal stemme om hver enkelt idrætsgrene individuelt. Så ingen af de 25 sportsgrene er i princippet sikre, før den 125. IOC Session er overstået.
 
Men det er betryggende, at sejlsporten er blandt de 25 anbefalede sportsgrene, hvilket indikerer, at indsatsen omkring TV-dækningen samt Nothe tilskuerområdet ved OL-sejladserne i Weymouth har dokumenteret overfor IOC, at sejlsporten har et potentiale i fremtiden eksponeringsmæssigt.