Dansk Sejlunion13. december 2013 10:10

Politisk fokus på ødelagte havne - se TV-indslag

Christiansborg har rettet blikket mod lystbådehavnenes mangel på erstatningsmuligheder efter astormfloden. De konservative kræver handling - regeringen afviser foreløbigt. Se TV-indslag

DR
TV-Avisen bragte 12.12. et indslag, hvori den konservative tidligere minister Brian Mikkelsen opfordrer regeringen til at hjælpe lystbådehavnene med at få erstatning for de enorme ødelæggelser, som stormen har medført. 

Se indslag fra TV-Avisen  (indslaget starter 17.23 min., og vises på dr.dk indtil 11. jan. 2014)

TV2 Lorry
TV2 Lorry bragte 12.12. et indslag og et opfølgende interview med den socialdemokratiske ordfører Benny Engelbrecht.

I indslaget kommer han med flere misvisende oplysninger, ifølge Jesper Højenvang, direktør i FLID:

"Engelbrecht får det til at lyde som om, at skader på havne ikke tidligere er blevet dækket. Det er ikke korrekt. Skader på broer og andet, der var brandforsikret, blev konsekvent dækket ved stormfloder før 1. oktober 2012."

"Det er også forkert, når ordføreren taler om, at dækning af de aktuelle skader vil åbne for, at fx Esbjerg Havn kan få erstatning flere gange om året, når der er oversvømmelser. Denne sag handler ikke om oversvømmelser. Vi skal holde fast i, at der alene er tale om stormflodsskader - og det er ikke særligt ofte, at der erklæres stormflod i Danmark." 

"Endelig undrer det mig, at Benny Engelbrecht ud fra TV-billeder kan se, at der er ting på Rungsted Havn, fx løsøre, som vil kunne dækkes af stormflodsordningen. Det vil jeg se, før jeg tror det. Men det må jo komme an på en prøve," siger Jesper Højenvang.

Se TV2 Lorry indslag fra Rungsted Havn

Og Lorry-interview med Benny Engelbrecht (S)

TV2 Øst
Den 11.12. bragte TV2 Øst et indslag fra Mullerup Havn ved Slagelse. Det er en af de havne, som risikerer lukning, hvis der ikke bliver banet vej for en erstatningsløsning.

Se indslag fra TV2 Øst

Billedet: Gilleleje Havn efter stormen