Dansk Sejlunion20. december 2013 09:27 af

Aarhus får fleksibelt sejlsportscenter med udkig

Illustration af det kommende Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Vinderprojektet for Aarhus Internationale Sejlsportscenter er fundet. Ambitionen er at centeret bliver et fyrtårn for dansk sejlsport.

Visionen om Aarhus Internationale Sejlsportscenter har været undervejs siden 2008, hvor den første gang blev formuleret af initiativtagerne forankret i Sailing Aarhus. Aarhus Kommune har afsat en byggegrund til sejlsportscentret på den nordlige del af Pier 4 i bydelen Aarhus Ø ved indsejlingen til Aarhus Lystbådehavn.

Sejlsportscentret skal rumme en lang række sejlsportslige aktiviteter, lige fra internationale sejlsportsevents, skole- og ungdomssejlads til de olympiske landsholdsejleres aktiviteter. Det er visionen, at initiativtagene, med udgangspunkt i sejlsportscentret, vil udbrede kendskabet til og deltagelsen i sejlsport i væsentlig højere grad end tilfældet er i dag.

Udover Aarhus Kommune, støttes visionen blandt andet af Dansk Sejlunion, Team Danmark, Sailing Aarhus, Aarhus Universitet, Active Institute, Idrætshøjskolen Aarhus mfl.

Vinderprojektet kåret
Vinderprojektet blev torsdag udpeget i projektkonkurrence om Aarhus Internationale Sejlsportscenter. 31 konkurrenceteams ansøgte om prækvalifikation til at deltage og fem kompetente og erfarne konkurrenceteams blev udvalgt til at komme med hvert deres bud på hvorledes et internationalt sejlsportscenter skulle formgives.

Arkitektfirmaet Entasis, i samarbejde med Praksis Arkitekter, Henry Jensen A/S og Schønherr A/S, er af en enstemmig dommerkomite blev valgt til at viderebearbejde deres projektforslag og realisere visionen om Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

En væsentlig præmis i konkurrenceprogrammet var, at det nye sejlsportscenter skal forholde sig til den både enestående og meget udsatte beliggenhed ved indsejlingen til Aarhus lystbådehavn.

Et robust og fleksibelt hus
Vinderforslaget byder på et hus, som er robust og fleksibelt og lever op til forventningerne om en bygning der kan tåle ”at stå ude”. Det repræsenterer en tidløshed og bærer i sig en stærk arkitektonisk egen identitet og det er dommerkomiteens opfattelse at forslaget samlet set fremstår med stor arkitektonisk pondus og integritet, samtidig med at det løser programmet på en både afslappet og rumlig interessant måde.

Huset har en tydelig signalværdi og ambitionen om at være et fyrtårn for dansk sejlsport forekommer overbevisende og troværdig.

Vinderteamet skal nu sammen med Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter viderebearbejde projektforslaget, der i sin endelige udformning skal skabe grundlag for det videre arbejde med at sikre finansiering til at opføre centret.

Om fonden
I marts 2012 modtog Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til at afholde en projektkonkurrence, som blev igangsat i slutningen af 2012 i samarbejde med Cowi A/S som konkurrencerådgiver.

Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter er en selvejende institution, stiftet af Sailing Aarhus til at varetage projektkonkurrence, opførsel og drift af det Internationale Sejlsportscenter i Aarhus. Bestyrelsen er udpeget af initiativtagerne bag Sejlsportscentret og har Hans Skou som formand. Øvrige bestyrelsesmedlemmer er H.C. Hansen, Hans Natorp, Torben Houborg, Niels Frølund og Michael Vogelius.

Kilde: pressemeddelelse