Dansk Sejlunion7. oktober 2013 12:24 af

Gunni leverer historisk resultat i Laser Radial

Sarah Gunni har med en flot afslutning sikret en 5. plads ved Laser Radial VM i Kina.

VM i den olympiske klasse Laser Radial har budt på op- og nedture for landsholdssejleren Sarah Gunni. Danskeren lagde stærkt ud på førstedagen med en samlet 5. plads, men undervejs i VM-serien faldt hun ud af top 10. En god afslutning med en 6. og 7. plads i mandagens sejladser sendte igen Sarah Gunni op på 5. pladsen.

"Jeg var i dag offensiv på de rigtige tidspunkter, og defensiv når det var nødvendigt," forklarer Sarah Gunni om det taktiske udfordrende spil som forholdene ud for kinesiske Rizhao har budt på.

Historisk resultat
Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen forklarer, at Sarah Gunnis femteplads ved VM er historisk - det er det hidtil bedste danske VM-resultat i Laser Radial og samtidig Sejlerlandsholdets bedste VM-resultat i 2013.

"Sarah har trænet meget i år og det giver resultater - det er fuldt fortjent. Hun har momentvist under VM sejlet godt nok til at være med i medaljestriden, og det er de succeser hun skal hjem og bygge videre på," evaluerer sportschefen.

Resultatet betyder også, at Sarah Gunni bliver indstillet som verdensklasseatlet - og dermed kommer hun måske i Team Danmarks fineste selskab på niveau med de bedste danske 49er-sejlere.

Over al forventning
For Laser Radial-sejleren kommer VM-resultatet lidt om en overraskelse.

"Jeg regnede ikke med, at jeg kunne være med i toppen under de forhold, vi har haft. Og samtidig har jeg ikke følt, at jeg præsterede mit bedste, så resultatet er over al forventning. Selvfølgelig er det året efter OL, men top 5 fra OL er stadig med, og det er mange andre fra toppen også. Så jeg har virkelig udviklet mig meget det seneste år, og det er jeg stolt af," fortæller Sarah Gunni der sejler for Kongelig Dansk Yachtklub.

Anne-Marie Rindom (Horsens Sejlklub) sluttede VM på 34. pladsen.

I 2014 sejler de olympiske klasser VM på samme tid i Santander 8.-21. september.

Laser Radial 2013 VM-resultaterne kan ses her. Den officielle stævneside er rizhaolaserworlds2013.com.

Fakta
Tidligere top 10 VM-resultater i den olympiske Laser Radial-klasse:

2005 Trine Abrahamsen (Skovshoved Sejlklub) - 7. plads
2009 Alberte Holm Lindberg (Aabenraa Sejl Club) - 9. plads

Foto: Mick Anderson for Dansk Sejlunion.