Dansk Sejlunion3. januar 2013 10:24

Danmark vært for masser af internationale events i 2013

Igen i 2013 bliver Danmark centrum for en lang række markante internationale events.

Det er en imponerende liste af internationale events de danske sejlklubber er værter for i 2013. Hermed fastholder Danmark sig blandt de førende nationer på dette område.

Følgende internationale mesterskaber er planlagt i 2013:

  • VM i 29er (mix) - Sailing Aarhus
  • VM i Europe (mænd og kvinder) - Sønderborg Yacht Club
  • VM i H-båd (mix) - Thisted Sejlklub
  • EM i 49er (mænd) - Sailing Aarhus
  • EM i 49er FX (kvinder) - Sailing Aarhus
  • ISAF Nations Cup Finals (mænd og kvinder) - Match Racing Denmark
  • Royal Ocean Cup - KDY og Bornholm Baltic Race week

Det er meget vigtigt for dansk sejlsport, at der er så mange klubber har ambitioner om at være arrangører af internationale kapsejladser. Det er helt afgørende, dels  for sejlsportens eksponering overfor offentligheden og medierne, dels for danske topsejleres muligheder for at kunne konkurrere om mesterskaberne i hjemlige farvande og eksponere sig overfor sponsorer og samarbejdspartnere.

Nyt og gammelt mødes i Aarhus
49er og 49er FX Europamesterskaberne bliver afholdt samtidig med Tall Ships Race i Aarhus i starten af juli, så der vil blive mulighed for dels at opleve sejlads i 2 olympiske klasser tæt på Aarhus Lystbådehavn, dels alle de flotte skibe som besøger Aarhus. Sidste gang Tall Ships Race gæstede Aarhus var der op mod 800.000 besøgende i de dage de flotte sejlskibe lå i Aarhus Havn.

Alle de internationale events vil samtidig være blandt de aktiviteter som vil være med til at markere Dansk Sejlunions 100 års jubilæum rundt omkring i landet samt overfor omverdenen. Det vil vi fortælle mere om i løbet af foråret.

Arkivfoto: Anna Livbjerg kan i år forsvare sit verdensmesterskab i Europajolle på hjemmebane.