Dansk Sejlunion18. september 2012 11:29

Vellykket TORM Junior og Ungdoms DM

Årets store TORM Junior og Ungdoms DM bød på alt fra rigtig kraftig vind om lørdagen til let luft og mere tilgivende forhold om søndagen. Som altid havde arrangørerne travlt med at koordinere de forskellige opgaver mellem de ca. 100 frivillige hjælpere på tværs af 3 klubber

"Der bliver lagt virkelig mange timer fra mange engagerede folk, men det er sjovt, når det hele lykkes, og 100 mennesker arbejder sammen om en fælles opgave", fortæller Kapsejladsleder Claus Ladefoged og fortsætter: "Første dag på vandet var lige på grænsen til, at der kunne gennemføres sejladser i alle klasser pga. for hård vind. Der var mange kæntringer, og der skulle træffes de rigtige beslutninger. Det mener vi selvfølgelig blev gjort, for i disse grænsetilfælde er der altid tale om et overvejet kompromis. Vi ved også, at der er mange holdninger og følelser i spil, men på bundlinjen er det mit indtryk, at alle i det store hele gik fra DM'et med en god oplevelse i bagagen efter det mere tilgivende vejr søndag".

Forældre kan kommunikere sejlsport!
TORM DM blev arrangeret af KDY i et samarbejde med Vedbæk Sejlklub og Nivå Bådelaug. På basen i Rungsted havde KDY styrket kommunikationen af aktiviteterne på vandet med en ekstern mediepartner, som leverede live-tracking og live-stream net-TV på havnen i Rungsted.

"Vi havde indrettet et lokale med computere og skærme, så man kunne følge sejladserne med KDYs direktør, Anders Kristensen, som kommentator. Det gav en god stemning, ikke mindst fordi forældrene fik et tilholdssted", fortæller Claus Ladefoged. "Det der slår mig er, hvor let vi i grunden kunne nå ud til et langt større publikum med stævner - også uden for sejlermiljøet. Der er jo mange forældre, der er på Facebook, og her kunne forældre virkelig nå langt ud, hvis de skrev om stævnet undervejs".

Se sammendrag fra TORM Junior og Ungdoms DM på TV2Lorry

Se gallerier fra TORM DM

Se resultater fra TORM DM