Dansk Sejlunion4. september 2012 11:43

Opløftende andenplads til Jens Als

Danskeren sluttede lige efter den førende brite i mandagens første sejlads efter let vind har ramt Weymouth.

Mandagen startede med udsættelse under de paralympiske lege i Weymouth. For Jens Als Andersen skulle det blive en vendepunkt resultatmæssigt. Efter nogen venten på søbrisen kom sejladserne i gang ved 13-tiden i under 3 m/sek.

"I begge sejladser startede jeg modsat resten af feltet for at komme væk og få så fri vind som muligt. Dette lykkedes begge gange og i den første sejlads lykkedes det både at komme med i den forreste gruppe ved det første krydsmærke, men også at på de næste ben at vinde yderligere nogle pladser og komme i mål som nr. 2 efter Helena (GBR), som skule vise sig at være dagens helt store vinder med to førstepladser," fortæller Jens Als.

Britiske Helena Lucas fører den paralympiske sejlkonkurrence med 9 point til Heiko Kröger, Tyskland.

Snydt i højredrejning
I mandagens anden sejlads kom Jens Als igen godt af sted. Da danskeren, helt fremme i feltet, ville dække af kostede en højredrejning placeringer.

"En ringe trøst var det at flere af de førende, sejlaede samme vej som mig og tabte lige så meget. Så inden for blot to minutter var sejladsen i store træk afgjort, og de resterende 45 min. gav ikke muligheder for at ændre væsentligt ved det," lyder forklaringen på 10. pladsen i sejladsen.

Med 4 indledende sejladser tilbage har Jens Als Andersen 10 point op til 10. pladsen der giver adgang til Medal Race. Samlet ligger danskeren efter 6 sejladser på 12. pladsen.

I dag, tirsdag, ventes der igen let vind som indtil nu har været de bedste forhold for Jens Als.
 
Følg med på sailing.org/paralympics/london2012/

Foto: IFDS.