Dansk Sejlunion3. august 2012 00:55

Status dag 5: Tæt duel mellem Høgh og Ainslie

Ben Ainslie slog til, da Jonas Høgh-Christensen kæntrede. 49er er tilbage på sporet, og Starbåden er endelig kommet i gang. Spinkelt håb om kvartfinale for Team Meldgaard.

Duellen i Finnjollen mellem Jonas Høgh-Christensen og Ben Ainslie strammer til. Med to sejladser og et Medal Race tilbage er forskellen på de to nede på tre point i danskerens favør. Torsdag formåede Ainslie for første gang ved stævnet at slå Høgh - endda to gange.

Kæntring
Især første sejlads kappede en pæn bid af Høghs pointforspring, efter at han kæntrede på første lænser. Ben Ainslie førte stort set hele sejladsen, alt i mens Høgh bagude kæmpede for at mindske sit tab. Sejr til briten og en dansk 8. plads.

"Det var et øjebliks uopmærksomhed, hvor jeg ramte en dårlig bølge - og kæntrede. Jeg var sur på mig selv og måtte kæmpe for at komme tilbage," forklarede Jonas Høgh-Christensen.

Ainslie tog straf
Anden sejlads blev ikke mindre dramatisk. Høgh og Ainslie lå tæt ved næsten alle mærker, og det kulminerede ved næstsidste mærkerunding, hvor Ainslie tog en straf, efter at både Høgh og hollænderen Postma havde markeret for en britisk mærkeberøring. Ainslie var rasende herefter. I mål blev han nummer 3 og Høgh nummer 4.

Fører stadig
Samlet er der nu syv point mellem de to rivaler. Alt er åbent før fredagens to sejladser. Med mindre, der sker uheld, er det svært at forestille sig andre komme op og blande sig i spørgsmålet om guld og sølv.

"Hvis det her var Jonas' dårlige dag ved OL, så kan vi være godt tilfredse. Han fører jo stadig," sagde Høghs træner, Kristian Kjærgaard.

49er oppe igen
Med en 5. og en 7. plads fik den danske 49er rejst sig efter nogle mindre gode sejladser.

"Dagen er godkendt. Vi ville gerne have haft to top-5, men vi mister lige et par både på det sidste opkryds. Men alt i alt en helt fin dag, vi er godt tilfredse," fortalte Peter Lang.

"I går havde vi to dyre fejl, det havde vi ikke i dag - og så kommer de gode resultater af sig selv."

"Feltet er super tæt, og indtil videre er det godt nok at ligge omkring top-5 i de enkelte sejladser - men vi vil selvfølgelig gerne højere op," sagde Peter Lang.

Vind i skægget
Skipper Allan Nørregaard havde inden dagens sejladser haft gang i trimmeren og fjernet skægget.

"Det virkede som om, der var lidt vindmodstand i skægget i går. Det skulle lige trimmes lidt - og det føltes bedre i dag," sagde Allan Nørregaard med et glimt i øjet.

Starbåden i fremgang
Starbåden med Michael Hestbæk og Claus Olesen er endelig ved at få gang i de gode præstationer. Onsdagens afsluttende 7. plads blev fulgt op af en 6. og en 3. plads i torsdagens to sejladser. I sidstnævnte lå danskerne tilmed i spidsen undervejs.

"Vi fik da vist, at vi godt kan sejle med blandt de forreste. Målet er lige nu at komme i Medal Race," sagde Claus Olesen.   

I Matchrace var Team Meldgaard igen involveret i to matcher. Den første mod Portugal blev vundet - en anden mod den førende australske båd blev tabt. Danskerne mangler én sejlads i Round Robin, den finder sted lørdag og er mod Spanien, der ligger på en delt 2. plads. Team Meldgaard skal ubetinget vinde for at gøre sig håb om en kvartfinale.

Sidste dansker i aktion torsdag var RS:X-sejleren Sebastian Fleischer. Det blev til to placeringer som nummer 29. Samlet er Fleischer nummer 27.

Danske placeringer ved OL
(enkeltplaceringer i parentes - dagens sejladser med fed)

Finnjolle
1. Jonas Høgh-Christensen
(1,1, 2, 7, 1, 2, 8, 4)           

Starbåd
14. Michael Hestbæk og Claus Olesen
(12,11, 13, 14, 13, 7, 6, 3)      

49er
1. Allan Nørregaard og Peter Lang
(2, 4, 14, 6, 16, 15, 5, 7)

Laser
27. Thorbjørn Schierup 
(36, 16, 24, 8, 23, 16)

Laser Radial
17. Anne-Marie Rindom 
(17, 19, 8, 22, 12, 7)

RS:X
17. Sebastian Fleischer
(18, 28, 24, 23, 29, 29)

Matchrace
9. Team Meldgaard
(3 sejre - 6 nederlag)
(torsdag: 1 sejr - 1 nederlag)

Foto: onEdition